@Alex: nu sunt medic, dar cunosc medici carora chiar le-a placut filmul, culmea. problema e alta: punctual toate tarele sunt reale, insa ingramadirea lor pe o durata relativ scurta de timp e artificiala. cazul il stiu, dar (hahahaaa, acum ajung sa repet ce ai spus tu), filmul nu e un documentar, nu e o inregistrare fidela si reala a faptelor, ci o fictiune, o fantezie construita pe un caz real. sunt sigur ca acel caz a fost de mii de ori mai anost decat il prezinta cristi puiu. o alta problema: cazul a fost pe tv, dar culmea e ca reportajele prezentate la tv nu sunt suta la suta reale, ci inflorite de reporter. crede-ma, ti-o spun fara sa te mint. stiu medici carora le-a placut filmul, ba chiar au mers mai departe: de ce nu vorbeste cristi puiu de seful spitalului, care face parale punandu-i pe medici sa falsifice retete? de ce sunt bagati pe ambulanta generalisti si nu medici urgentisti, iar banii sunt opriti de catre 'patronat'? stiu ca ti-am facut impresia ca sunt medic. nu sunt, sunt doar informat, dar nu-mi vine sa cred ca nu vezi cliseul medicilor rai, care merge de minune cu popii rai, cu homosexualii rai, cu cei rai in genaral? chiar nu-mi vine sa cred. parca vedem filme din anii '50, din alea cu haiduci, in care apare popa cel gras si curvar si betiv. tu nu vezi ca e un cliseu?
@Pitbull: treaba asta e exact ca romanul lui Dan Brown. pare reala, dar in fapt e o fictiune. punctual da, se pot gasi similitudini, dar 'mdl' e o caricatura, nu descrierea exacta si dezinteresata a unui caz.
|