Crash - 8/10. Nu, nu cel din 2005, ci cel din 1996, al regizorului Cronenberg. Acum, de ce eu, o persoana normala la cap (asa cum ma consider, la fel cum se considera nebunul un om normal) i-as da acestui film o nota asa de mare, pentru ca intr-un fel e chiar mare, din perspectiva oamenilor normali...ei bine, e in primul rand un film foarte ciudat, da ciudat rau. In al doilea rand studiaza fascinatia omului pentru accidentele de masini, si acum stiu ca toata lumea se uita (cand le prinde) la accidente de masina cu o oarecare curiozitate macabra de parca ar fi ceva irezistibil. Aici e vorba despre cativa oameni care duc totul un pas prea mult inainte...sunt obsedati de arta si conceptia accidentelor, le gasesc ca fiind opere de arta (unele fiind capodopere in cartea lor) si pun acestea in balanta cu actul sexual, care oarecum e asemanator...ciocnirea, cateodata violenta a doua obiecte...alteori o ciocnire mai cuminte in bara protectoare din spate...alteori o joaca. Toate se gasesc si sunt puse in anti-teza. Am vizionat filmul asta din cauza ca unul dintre cele mai controversate 25 de filme din lume...asa cum imi zice un site (movies.com)...si nu o sa fie ultimul.