|
Bagheera: :love:
California dreamin' este si va ramine un film pe care il vom iubi. Unii fac filme pe care le respectam (aka hirtia, moartea domnului l. s.a.) si altii filme pe care le iubim sau chiar mai mult decit atit. Astia din urma sint norocosii, cred ca oricine si-ar dori sa fie in locul lor, orice-ar spune.
Nu stiu daca a spus cineva un lucru esential: noul film romanesc place si intereseaza nu neaparat pentru talentele lui (exista oameni talentati oricind si oriunde sint lasati sa se exprime), ci pentru ca el prezinta un mega-ultra-super-subiect, si anume ROMANIA. Ce atita x si y in sus si in jos, oamenii nu au facut decit sa prezinte, fiecare cum s-a priceput, lumea in care traieste, beneficiind de marele atu al libertatii absolute. Unica libertate pe care nu au avut-o a fost cea financiara, de-asta sint filmele minimaliste. daca aveau bani, cred ca ii foloseau.
Romania este unica, dementa, absurda, tragica si comica simultan, ea este motorul acestor filme. Ei nu au facut decit sa o transcrie cu mai mult sau mai putin talent, fiecare cum s-a priceput.
Eu nu neg talentele regizorale sau de alta natura, zic doar ca: ce credeti, ca daca daneliuc avea acum 25 de ani, nu facea filme bune? Citi oameni talentati si poate chiar mai mult decit atit nu s-or fi pierdut printre menghinele sistemului anterior? Banuiala mea e ca au existat multi dar au fost sufocati de imbecili si de cenzura. Hai sa nu ne mai umflam atita cu pompa, eu nu cunosc decit unul singur care avea ceva de geniu, insa, din pacate, el nu mai este printre noi.
|