View Single Post
Old 23 Mar 2008, 08:54   #308
Pashpix
Guru

Pashpix

Sergiu Nicolaescu filmeaza comedia Poker in luna mai

George Mihãiþã va deþine rolul principal într-o nouã producþie ce poartã semnãtura lui Sergiu Nicolaescu. "E vorba de «Poker». Sergiu Nicolaescu a vãzut spectacolul la Teatrul de Comedie (pus în scenã de Tocilescu), i-a plãcut enorm ºi l-a rugat pe Adrian Lustig, care a scris piesa, sã facã ºi scenariul... Eu joc rolul unui miliardar de carton. E o satirã politicã cum nu prea au fost la noi dupã ‘90. Filmãrile vor debuta în luna mai."

Adrian Lustig continua sirul succeselor la Comedie

Dupa Nepotu’ si Poker, o baie de aplauze la premiera piesei Clinica

Irina Airinei

- De ce ati scris Clinica?

- Am scris-o la cererea unor actori, este conceputa in asa fel incat sa-i ofere fiecarui actor cate un monolog si cate o prestatie deosebita.

- In ceea ce priveste piesa Clinica a carei premiera a avut loc acum, la sfarsit de februarie 2008 aici, la Teatrul de Comedie, v-ati inspirat din realitate sau din... Zbor deasupra unui cuib de cuci?

- Din realitate. Daca gandim comparativ, doar doctorita are ceva asemanator cu asistenta sefa Ratched din celebra piesa a lui Ken Kesey. Apoi, un alt gand al meu a fost sa ofer fiecarui actor din distributie, acesti remarcabili truditori pe scena Comediei, posibilitatea sa se desfasoare. George Mihaita, Florin Dobrovici, Delia Seceleanu, Virginia Mirea, Serban Georgevici, Aurelian Barbieru au, toti, partituri adaptate talentului si aptitudinilor lor. Am scris piesa in cinstea acestor mari actori ai teatrului caruia m-am dedicat de mai multa vreme. Piesa este si un pretext pentru a pune inca o data in valoare talentul acestor actori atat de daruiti. Ii iubesc pe actori, am colaborat bine cu ei si de aceea si merge asa de bine totul.

- Aveti de gand sa... recidivati?

- Am niste proiecte schitate, dar acum am castigat cu patru scenarii dupa care se vor realiza patru filme. La unul dintre ele s-au incheiat deja filmarile, este vorba de Nunta muta in regia lui Horatiu Malaele. Apoi am un scenariu despre Mihail Sebastian, se cheama Requiem pentru un evreu si care sper sa fie o lovitura si am mai castigat cu un scenariu pentru Andrei Zinca, Puzzle pentru nord.

- Imi vorbeati despre un eveniment...

- Da, in prima saptamana din martie va avea loc spectacolul cu numarul o suta cu piesa Poker.

- Sarbatoriti evenimentul?

- Sarbatorim, desigur. In aceasta saptamana vor fi reprezentate, una dupa alta, trei piese scrise de mine, asa ceva nu s-a mai intamplat in istoria teatrului nostru. De-abia astept acest spectacol cu piesa Poker si cel de-al saizecisidoilea spectacol cu piesa Nepotu’.

- Piesa Poker a avut un mare succes. Imi vorbeati despre un film care se va realiza dupa aceasta...

- Filmarile la scenariul pe care l-am realizat dupa piesa Poker vor incepe de-abia in mai. Va fi aceeasi distributie ca in spectacolul de teatru, si anume George Mihaita in rolul lui Titel, Valentin Teodosiu in rolul lui Claudiu si Vladimir Gaitan in rolul lui Horia, mai putin Simona Stoicescu care este insarcinata.

- Si dumneavoastra ce rol aveti in realizarea filmului?

- Eu am scris scenariul si voi sta pe capul lui Sergiu Nicolaescu la fiecare turnare.

- Bietul lui cap...

- Din fericire, Sergiu Nicolaescu si-a revenit dupa problema de sanatate pe care a avut-o si acum are, se pare, si mai multa pofta de a munci... Spre durerea multora care-i cantau prohodul, e foarte bine... Eu particip la toate repetitiile cand se filmeaza.

- Sunteti fiul celebrului Oliver Lustig, cel care, scapat din imperiul mortii lagarelor de concentrare naziste, a scris atatea volume de marturii insangerate. O jertfa de sange pe care toti membrii familiei dumneavoastra au fost fortati sa o faca, numai pentru vina de a se fi nascut evrei. Iubiti Israelul?

- Iubesc Israelul, am rude acolo, fratele tatalui meu, toate verisoarele mele. Am fost o singura data in Israel, pentru un control la inima si as reveni cu placere, am avut multi parteneri de afaceri israelieni. O iubire care nu se sterge, asa cum nu se sterge nici ofranda insangerata a familiei mele din crematoriile mortii...

- Ce le transmiteti israelienilor care citesc acest interviu?

- Sa vada piesele Teatrului de Comedie la ei acasa. Le promit ca va fi o mare sarbatoare fiecare reprezentatie...Aceste piese care s-au bucurat de atata succes in Romania, pot incanta si sufletele israelienilor de origine romana care, se stie, sunt mari iubitori de teatru.
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif