View Single Post
Old 22 Mar 2008, 11:50   #11
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
LOL! M-am uitat de 2 ori, ºi asta în cursul sãptãmânii, adicã orice aº fi fãcut tot nu m-am putut împiedica sã nu adorm înainte de final! În general, din principiu nu mã uit la ecranizãrile dupã capodopere, sunt de pãrere cã nimic nu poate egala cuvântul scris, fac doar excepþii pentru "chestiile" despre care ºtiu cã voi vorbi ulterior. Oricum sunt de apreciat intenþia ºi efortul depus în realizarea acestei pelicule, dacã nu ai citit cartea, sau nu ai CITIT ABSOLUT NIMIC din G. Garcia Marquez te poþi uita liniºtit, e un film de suflet, de mii de ori mai bun decât majoritatea inepþiilor mult-prea-lãudate aci.

Lumea lui G. Gargia Marquez nu e de vãzut, ci de simþit ºi imaginat, a încerca sã pui pe peliculã aºa ceva înseamnã a fi din start conºtient de mijloacele limitate de care dispui, a fi conºtient cã prin fapta ta nu faci decât sã sãrãceºti o operã, un autor. Personal cred cã ar trebui ca anumite opere sã fie interzis a fi ecranizate, nu totul poate fi "simplificat" (a se citi vulgarizat) pânã la puterea de înþelegere ºi acceptare a omului simplu.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif