Ha ha ha! Bre, asta cu Italiencele e tare! Pai poate si 4,3,2 este tot un fel de Italiencele, ca tot despre doua femei vorbeste! Cu putina rabdare, Sergiu poate face o conexiune si intre Legaturi Bolnavicioase si Italiencele! Adica de ce ar conta ca in Italiencele este vorba despre doua surori tinerele care pleaca la munca in Spania pe spuza unui Giovanni de Oltenia, iar in Un Acoperis despre doua femei mature care ies de la nebuni si ajung in Delta? In Italiencele exista o legatura de sange din care fetele nu pot scapa, in timp ce dincoace e vorba despre prietenia dintre doua femei. Una are probleme din cauza iubirii pentru un fost sot, mare actor, cealalta cu batranetea si moartea. Leit personajele din Italiencele, nu alta! Lumea satenilor de Delta e identica cu lumea oltenilor din Italiencele. Dar daca ne-am gandi la satul din Dogville: violuri, tensiune, scandal, femele, localnici? In Italiencele fetele sunt tarancute de Oltenia, in Un acoperis sunt orasence de-a binelea. Etc etc samd samd.
Iata cum stau lucrurile: inainte de a scrie Un acoperis am scris doua treatmenturi de lung metraj: "Marta si Lili" si "Un om fericit". Erau persoane care stiau ca sunt interesata de scenaristica printre acestea fiind Nap, Netzer, Mungiu si evident Caranfil; mama nu stiu daca stia.
Faza e ca aceste doua treatmenturi sunt scrise mult inainte de a juca eu in Italiencele, iar Ana Ularu sigur isi aminteste ca ii placea foarte mult povestea din Marta si Lili pe care i-o spuneam in timpul filmarilor de la Italiencele. Din pacate treatmentul asta nu a mai ajuns scenariu pentru simplu motiv ca a aparut povestea din Legaturi Bolnavicioase si pentru ca Marta si Lili aveau o relatie....de iubire! Si ca un facut MARTA MERGE PE SCUTER!
Asa ca inainte de a vrea sa joc intr-un film de-al tau, s-ar putea sa iti doresti tu sa regizezi un scenariu de al meu. Oricum, te anunt ca al doilea scenariu scris de mine, Tache, s-a facut deja movie; este despre barbati asa ca legatura cu Italiencele este evidenta ceea ce iti doresc si tie.
Peace si make movies not war. :-)
|