The Mist - 7/10. What a "War of the World" feeling I had with this one...Stau si ma intreb...sa-l consider bun doar fiindca e regizat si scris de Frank Darabont? In nici un caz...si totusi...imi aduc aminte de The Green Mile si Shawshank...ce naiba s-a intamplat cu el? Ce a vrut sa faca cu filmul asta? 8 ani si asta i-a iesit din mecla? Dezamagitor...Nu m-am speriat, nu m-a apucat mila pentru oameni, nici tristetea (atat de caracteristica filmelor lui Darabont), iar finalul ala e ca nuca in perete...sec si fara noima. I mean, deodata, fara niciun raspuns. Morala? Frica ne schimba pe toti...well, mersi pentru asta. Nu puteam sa dorm la noapte fara asta. Iar faza aia cu impuscatu pe toanta aia nebuna trebuia facuta la inceputul filmului, nu spre final...o sa intelegi de ce dupa ce il vezi. Mi-a adus aminte si de "Dreamchatcher"...same feel, acelasi actor in rol principal. Film tembel si dezamagitor din partea unui mare regizor...dar oricum, fiind horror (ceea ce nu se poate considera ca fiind din aceeasi categorie cu filmele) e unul foarte bun, comparandu-l cu nenumarate altele dar si prost comparat cu alte horrouri. In fine, e un film horror care nu se concentreaza pe monstri (stii, de asta ii ascunde ceata) ci mai mult pe oameni si felul cum necunoscutul ii schimba puternic.