Originally Posted by Dragomara:
Am vãzut recent Nuovo Cinema Paradiso ºi l-am gãsit mai de grabã tragic, decât lacrimogen. Acelaºi lucru l-aº spune ºi despre Orele.
---
(am o prietenã care nu se uitã deloc la asemenea filme, sau la emisiuni "lacrimogene", pentru cã o demoralizeazã, mie acest gen de filme îmi plac la nebunie, însã sunt de pãrere cã nu existã emoþie care sã poatã fi trãitã identic de cãtre douã persoane diferite).
|
Ai dreptate. Insa cand am construit lista respectiva nu m-am gandit la filme lacrimogene (exemplu clasic - Titanic) ci la filme care declanseaza emotie, fara sa implice o forma de manipulare sentimentala grosolana (e.g. Dancer in the Dark). Poate singura exceptie care contrazice regula este La vita e bella. In rest, ce pot sa zic - Billy Elliot si Cinema Paradiso sunt doua ipostaze ale copilariei pierdute, Straight Story e povestea reintalnirii / impacarii dintre doi frati si Bleu este covarsitor prin imbinarea perfecta dintre imagine si muzica (finalul cel mai cutremarator pe care l-am vazut pana acum).