View Single Post
Old 12 Mar 2008, 15:51   #54
Holden
Junior

Holden

Originally Posted by Dragomara:
Am vãzut recent Nuovo Cinema Paradiso ºi l-am gãsit mai de grabã tragic, decât lacrimogen. Acelaºi lucru l-aº spune ºi despre Orele.
---
(am o prietenã care nu se uitã deloc la asemenea filme, sau la emisiuni "lacrimogene", pentru cã o demoralizeazã, mie acest gen de filme îmi plac la nebunie, însã sunt de pãrere cã nu existã emoþie care sã poatã fi trãitã identic de cãtre douã persoane diferite).

Ai dreptate. Insa cand am construit lista respectiva nu m-am gandit la filme lacrimogene (exemplu clasic - Titanic) ci la filme care declanseaza emotie, fara sa implice o forma de manipulare sentimentala grosolana (e.g. Dancer in the Dark). Poate singura exceptie care contrazice regula este La vita e bella. In rest, ce pot sa zic - Billy Elliot si Cinema Paradiso sunt doua ipostaze ale copilariei pierdute, Straight Story e povestea reintalnirii / impacarii dintre doi frati si Bleu este covarsitor prin imbinarea perfecta dintre imagine si muzica (finalul cel mai cutremarator pe care l-am vazut pana acum).
Holden is offline   Reply With Quote sendpm.gif