srry pt mesajul anterior

vreau sa va zic despre un film pe care nimeni nu l a enumerat mai devreme si care mi a aburit hardcore ochelarii la final.
sunt barbat si nu am obiceiul sa plang la filme; filmul l am vazut acum ceva timp, eu fiind mai mic

si poate vazandu l acum nu as avea aceiasi reactzie
filmul se numeste Merlin, are doua partzi si a fost facut pt televiziune sub egida Hallmark (singurul film deosebit facut de studiourile lor daca ma intrebatzi)
este vorba de viatza vrajitorului Merlin povestita la persoana intai. Spre deosebire de alte ecranizari ale povestilor cavalerilor mesei rotunde, aceasta este cu totul aparte, scenariul este extrem de bine gandit, merlin nu este vrajitorul super puternic si atotstiutor, ci este prezentat sub aspectul sau uman, cu greselile, slabiciunile si trairile specific umane. Filmul este regizat f fin, atmosfera degajata este extraordinar de frumoasa si calma, personajele principale sunt create cu mare arta, iar atmosfera de poveste este parca mai puternica decat in orice alt film american cu buget mare.
totul este frumos si captivant pana la final cand intervine partea lacrimogena despre care tre sa va povestesc

filmul are nu mai putzin de patru finaluri; adica: zici ca s a terminat, te pregatesti sa pleci si mai apare o chestie care schimba datele povestii, iar la fiecare am plans ca o muiere care se uita la telenovele.
primul final este cel al povestii in sine care precum v am zis este spusa la pers intai, al doilea final este cand realizezi de fapt ca tot filmul a fost de fapt povestea lui merlin spusa unor copii, el fiind extrem de batran, un cersetor amarat care spune povesti pentru bani si care la intrebarea unui copil daca mai are vreo putere magica raspunde ca l au parasit de tot; al treilea final este cand dupa ce ramane singur se apropie de el un vechi si batran prieten intr ale magiei si ii spune ca prietena ( marea lui iubire ) este de fapt in viatza si il indruma spre locul unde o poate gasi; o gaseste si se reintalnesc amandoi batrani, un mos si o baba, se bucura mult ca se reintalnesc si incep sa faca baza unul de altul ca au imbatranit;
si, al patrulea final si ultimul, este cand merlin, care declarase ca a imbatranit si si a pierdut toate puterile, ii spune tipei: "i have one more magic left", si o foloseste sa i transforme pe amandoi in tineri, asa cum erau atunci cand au fost despartiti.
gata, v am plictisit destul

ps: sa nu confundatzi filmul cu o serie de continuari prea comerciale si puerile scoase ulterior ; este vorba de fimlul cu doua partzi numit Merlin cu San Neil si Isabela Roselini