ufff... am reusit sa duc la bun sf citirea acestei cronici!! ink putin si ar fi avut exact durata filmului lu nae :lol:
lasind gluma d o parte, mi s pare f buna, exigenta, minutioasa (la drept vbind, mai minutioasa nu s poate - iese carte!), bravo. m-au amuzat si 'aside'-urile cu 'adrisant cunoscut' (adik je), cre k ai dreptate in privinta cabotinismului celor 2, habar n-am, nu i-am cunoscut personal, si-apoi - park era vba d fictiune, hm??
c ar mai trebui spus, totusi - a propos d punerea in contxt d la final -, este k
altfel ar fi fost soarta ac film dk el s-ar fi facut (& ar fi fost scos) cindva, pe la sf anilor 90: sint convins k eu insumi as fi fost mult mai sensibil la propunerea regizoral/scenaristik a lui nae; doar k in 2001, c sa-i faci, a aparut p scena filmului ro cristi puiu...
si, asa cum t.s. eliot (si apoi borges) ne-a(u) invatat, nu doar trecutul skimba datele prezentului, dar si prezentul skimba trecutul: aparitia unui artist important,
acum, modifik felu in kre percepem operele trecutului... 'restu e tacere' (un film d 'acum', dar long overdue...) nu modifik felu in kre vom percepe un film precum 'marfa & banii', dar reciprok nu e valabila.