View Single Post
Old 07 Mar 2008, 15:19   #25
marx
Guru

marx

Originally Posted by Pitbull:
La "päcatul nepäsärii" (cum am spus si în titlul cronicii).
La un întreg sistem de considerente morale privind ajutorarea aproapelui.
cui nu-i pasa? vecinii se implica- adevarat, la nivelul lor mediocru, dar o fac, asistenta de pe salvare ii dubleaza Golgota lui lazarescu, fiecare medic in parte incearca sa-i rezolve problema...

Quote:
La morala crestinä în general.
La eticä în sensul cel mai larg.
La probleme legate de încredere si responsabilitate.
ti se pare ca un spital tre sa arate neaparat ca o institutie monahala?!
medicina se ocupa cu functionalitatea omului, nu cu morala lui, de aceea se culeg bosketarii de pe strada-cand sunt gasiti iarna inghetati prin parcuri, si li se face respiratie gura-gura cand n-ai aparate suficiente.

Quote:
La degradarea sistemelor publice de la noi (în spetä, cel medical, dar nu numai; din nou cum arätam în cronice, boala e a tuturor: politienesc, legislativ, administrativ, etc., etc...)
toate spitalele prezentate in film kiar erau ok. eu am avut parte, la un moment dat, sa nu am hartie pt un EKG la o bolnava cazuta pe jos kiar in holul spitalului. eu de unde dreacu sa ghicesc ce posibile disfunctii avea pt a stii precis ce sa fac?! asa ca am mers pe intuitie...
Quote:
La sansele si perspectivele noastre, ca societate, de a ne reveni.
fatza de sistemul sanitar din state, care a depasit orice limita a inumanitatii, in romania inca ai sanse sa fii vindecat kiar daca n-ai bani in buzunar.
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif