View Single Post
Old 06 Mar 2008, 05:32   #84
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Originally Posted by Pitbull:
Errare humanum est.
I-am scris un e-mail CTP-ului, tachinându-l amical despre prostioarele pe care le-a scris, si dându-i linkul de-aici, în caz cä era curios sä vadä cum îl încondeiem. Deci, zbârci: nu ne ascundem. (Apropo, a fost dintotdeauna genul de om cäruia îi place sä fie contrazis, si se avântä cu curaj în controverse. Nu se supärä ca väcaru' pe sat când cineva îi zice cä n-are dreptate. Ba chiar, uneori, INSISTA sä-l criticäm cât mai virulent si violent, spre a-si verifica propriile argumente - ca în cazul volumului de debut, "Planetarium". Altä datä, a oferit 300 de lei recompensä cui îi descoperea o gugumänie cât toate zilele din respectivul volum.)
Da' uite, am altä propunere: din totdeauna m-a incitat orasul Cernavodä, prin prezenta podului, prin felul cum se asterne pe cele douä versante, mai recent si prin prezenta canalului... Dar niciodatä n-am avut ocazia sä-l vizitez. Ce-ar fi sä vin eu acolo pentru o zi, într-o sâmbätä, mai spre varä asa? Si cât ne promenäm si-mi prezinti orasul, eu îti povestesc, printre altele, si despre CTP si anii când ne cenäcläiam ambii doi la Solaris si Prospectart. Si pân-atunci, punem subiectul în cui, ca sä nu vorbim în necunostintä de cauzä. OK?

Mda... Pitbull - te cam lasã memoria dragul meu, þi-am scris de cel puþin 2 ori cã cele care mã fac sã râd din inimã sunt doar bancurile bune, carevasãzicã nice try cu CTPul, nice dar al dracului de penibilã! ªi aci nu e vorba numai de el, este vorba de majoritatea personalitãþilor din lumea filmului, din viaþa culturalã româneascã pe care le atacaþi (în cazul unora - constant).

Am obosit sã în a încerca sã gãsesc o logicã, un înþeles superior invidiei ºi prostiei, lipsei preocupãrilor satisfãcãtoare, cauzã a acestei critici exarcebate la adresa a orice ºi a oricui. Gata, mã predau, nimeni ºi nimic nu schimbã pe nimeni ºi nimic în mai bine, niciodatã. Cele care conteazã sunt inteþia, gestul ºi opinia. ªi apoi oamenii nu trebuie schimbaþi, trebuie luaþi ca atare etc.

------------

Cred cã am avut o premoniþie când am scris la începutul topicului meu despre filmul de artã cã voi vorbi singurã aici.

------------

Cât despre venitul la Cernavodã, poþi veni oricând, dar cred cã e mai simplu sã-þi fac un rezumat (de-ãla gen Dragomara, mult prea intim, siropos de liric ºi absolut pitoresc, într-un cuvânt balcanic ) ºi sã-þi dau o adresa de Ringo sau Trilulilu unde sã vezi cam tot ce meritã vãzut, oricum n-ai pierdut mare lucru, aci la noi farmecul rezidã în diversitatea etniilor/ religiilor .
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif