View Single Post
Old 04 Mar 2008, 21:56   #8
rocky
Veteran

rocky

Draga airlight,

atunci cind spui:

"Evaluari de genul "aia e ok, aia nu e ok" bazate pe flerul propriu sunt la fel de valabile ca biletele de tramvai la olimpiadele internationale. "

poate ca ar fi bine si frumos sa nu te avinti chiar asa. Poate doar dupa ce ai scris vreo citeva mii de pagini de scenarii, asa cum am facut eu. Si dupa ce ai vazut exact ce merge si ce nu, si la tine, dar si la altii.

Daca nu sintem in stare sa fim onesti cu noi si sa invatam meseria pe care vrem s-o facem, nu are nici un sens sa inventam premii si gale in care sa le dam. Eu am vorbit despre experienta mea personala, de spectator care se pricepe la scenarii. Nu sint cel mai mare si nici cel mai bun scenarist din tara asta, dar daca am avea macar vreo 50 de calibrul meu ar intra si lumea in sali. Eu am marea calitate, rara, de a ma gindi in permanenta ce-o sa zica sau o simta lumea cind va vedea ceea ce scriu facut film. Nu scriu niciodata doar pentru mine, nu vad nici un rost in asta, la cit costa filmul. Nu stiu nici daca voi mai face vreodata film in romania, dar asta nu ma impiedica sa vorbesc deschis, pentru binele tuturor, fara sa-mi pese de orgolii. La urma urmei, nimanui nu-i pasa de orgoliile altora, si nici nu trebuie sa-i pese.
Eu am vorbit strict despre povestile prezentate, nu ii cunosc pe oamenii respectivi. Sa nu ne umflam si sa nu ne ambalam mai mult decit e cazul. Daca nu facem ceva in sensul selectiei efectiv a lucrurilor bine lucrate, o sa continuam sa dam bani la productie pentru lucruri defecte. Iar scenariul este, paradoxal, cel mai greu de scris la un film si totusi e mult mai ieftin sa corectezi ceva pe hirtie decit la montaj.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif