View Single Post
Old 04 Mar 2008, 19:14   #1
Melus Negrescu
Novice

Melus Negrescu

Send a message via Yahoo to Melus Negrescu
Aberatiile lui Mel / Neschimbate si la fel

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=193870#193870
Originally Posted by savoria:
...prezinta una din imaginile negative a romaniei. Cred ca as face o lista destul de mare, daca e sa enumeram imaginile negative.

Am facut-o eu deja (lista zic), inca de acum o luna (cand am si fost...banat, in urma unui vot democrat) - vezi mesajul scris cu font rosu de la pagina 4 din topicul unde se spun cele mai multe lucruri esentiale despre 432:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...asc&sta rt=75

Originally Posted by Alex Leo Serban:
Aham, pt ca prezinta o imagine negativa a Romaniei, right?
Pai ia sa vedem: "Crima & pedeapsa" = Rusia nashpa rau...
Balzac, cu toata "Comedia umana" a dumisale = o Franta de kkt...
Tragediile istorice ale lu shakespeare = o Anglie in kre nu-ti venea sa traiesti, violenta ceva d speriat...
...sa mai coborim in timp SI pina la tragediile grecesti?? :lol:
Nu e cazul: in masura in care atat vechea Atena cat si Franta ori Anglia moderna sunt ca state si ca societati la antipodul a ceea ce a fost (si mai este inca) Romania comunista (excelent) prezentata de Mungiu: o lume faradelege. Ramane valabila doar comparatia cu...Rusia.

Originally Posted by Alex Leo Serban:
...si KRE ar fi acele 'comentarii teziste'??
Pai cum care: toate comentariile care n'au vazut in 432 decat o lume intreaga traind in...puscarie, sau obligati sa faca toate mizeriile aratate in acest film - de catre...dictatura ceausista, etc.

...nu inteleg de ce unii iau raspunsurile atat de personal, e un forum totusi, putem sa vorbim deschis, nu?
pe bune!

A! pai ai rabdare, ca ai sa mai vezi multe in privinta asta!
Sunt un forumist cu o experienta inregistrata in Yahoo pe...100 de pagini - dar un forum mai intolerant decat acesta nu am mai pomenit decat la "Cotidianul" lui Basescu - si ala, acum vreo 2-3 ani!
Ca atare as fi extrem de curios ce parere are domnul Alex Leo Serban despre (lipsa totala de) legatura dintre regulament si banarea mea de'acum o luna. La care'au consimtit - mai mult sau mai putin direct - toti "forumistii"!

nu cred ca as vrea sa aud ca asa un film reprezinta tara noastra. pe bune acum!
m-a cam deprimat filmul
Exact acelasi gand mi l-am exprimat si eu, ceva mai precis, in urma cu o luna, cand - cum zic - am fost (poate chiar pentru asta?) banat:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...asc&sta rt=25
Originally Posted by Mel:
Fiindca abia acum voi spune cel mai grav lucru pe care nu l-a mai spus nimeni, si anume ca nimeni nu si-a dat seama ca in cazul unui asemenea film, cu cat e mai bun (filmul zic) cu atat iesim noi mai...prost!
Fiindca e absolut incredibil cum pot romanii nostri sa laude cu seninatate un film care arata de fapt in ce hal de imbecilitate am ajuns!

Ceea ce nu inseamna ca noi avem vreo sansa de salvare daca nu trecem prin exorcismul si purgatoriul neorealismului italian.

PS Alminteri nu'i deloc lipsit de importanta a se arata ca deosebirea dintre raspunsul criticului @ALS si cel al lui @Cazemeer, este deosebirea dintre un raspuns propriu zis, corespunzator unui forum - si unul...marinaresc, pitbullist-lagarderist-supastarist-djindjisist, glorios-cinemagist, care anuleaza pur si simplu ideea de forum

Last edited by Gloria : 26 Mar 2010 at 21:12.
Melus Negrescu is offline   sendpm.gif