http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=193870#193870
Originally Posted by savoria:
...prezinta una din imaginile negative a romaniei. Cred ca as face o lista destul de mare, daca e sa enumeram imaginile negative.
|
Am facut-o eu deja (lista zic), inca de acum o luna (cand am si fost...banat, in urma unui vot democrat) - vezi mesajul scris cu font rosu de la pagina 4 din topicul unde se spun cele mai multe lucruri
esentiale despre 432:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...asc&sta rt=75
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Aham, pt ca prezinta o imagine negativa a Romaniei, right?
Pai ia sa vedem: "Crima & pedeapsa" = Rusia nashpa rau...
Balzac, cu toata "Comedia umana" a dumisale = o Franta de kkt...
Tragediile istorice ale lu shakespeare = o Anglie in kre nu-ti venea sa traiesti, violenta ceva d speriat...
...sa mai coborim in timp SI pina la tragediile grecesti?? :lol:
|
Nu e cazul: in masura in care atat vechea Atena cat si Franta ori Anglia moderna sunt ca state si ca societati la antipodul a ceea ce a fost (si mai este inca) Romania comunista (excelent) prezentata de Mungiu: o lume
faradelege. Ramane valabila doar comparatia cu...Rusia.
Originally Posted by Alex Leo Serban:
...si KRE ar fi acele 'comentarii teziste'??
|
Pai cum care: toate comentariile care n'au vazut in 432 decat o lume intreaga traind in...puscarie, sau obligati sa faca toate mizeriile aratate in acest film - de catre...dictatura ceausista, etc.
...nu inteleg de ce unii iau raspunsurile atat de personal, e un forum totusi, putem sa vorbim deschis, nu?
pe bune!
|
A! pai ai rabdare, ca ai sa mai vezi multe in privinta asta!
Sunt un forumist cu o experienta inregistrata in Yahoo pe...100 de pagini - dar un forum mai intolerant decat acesta nu am mai pomenit decat la "Cotidianul" lui Basescu - si ala, acum vreo 2-3 ani!
Ca atare as fi extrem de curios ce parere are domnul Alex Leo Serban despre (lipsa totala de) legatura dintre regulament si banarea mea de'acum o luna. La care'au consimtit - mai mult sau mai putin direct - toti "forumistii"!
nu cred ca as vrea sa aud ca asa un film reprezinta tara noastra. pe bune acum!
m-a cam deprimat filmul
|
Exact acelasi gand mi l-am exprimat si eu, ceva mai precis, in urma cu o luna, cand - cum zic - am fost (poate chiar pentru asta?) banat:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...asc&sta rt=25
Originally Posted by Mel:
Fiindca abia acum voi spune cel mai grav lucru pe care nu l-a mai spus nimeni, si anume ca nimeni nu si-a dat seama ca in cazul unui asemenea film, cu cat e mai bun (filmul zic) cu atat iesim noi mai...prost!
Fiindca e absolut incredibil cum pot romanii nostri sa laude cu seninatate un film care arata de fapt in ce hal de imbecilitate am ajuns!
|
Ceea ce nu inseamna ca noi avem vreo sansa de salvare daca nu trecem prin exorcismul si purgatoriul neorealismului italian.
PS Alminteri nu'i deloc lipsit de importanta a se arata ca deosebirea dintre raspunsul criticului @ALS si cel al lui @Cazemeer, este deosebirea dintre un raspuns propriu zis, corespunzator unui forum - si unul...marinaresc, pitbullist-lagarderist-supastarist-djindjisist, glorios-cinemagist, care anuleaza pur si simplu ideea de forum