Originally Posted by Cazeemeer:
Adica genul asta de reteta de a povesti hipersimplificat actiunea, apoi "hai sa radem de cat de prost e filmul pe care vi l-am povestit"+niste lamentatii despre starea deplorabila a cinematografiei se poate aplica cu mici adaptari la o gramada de alte realizari valoroase artistic, pe care le-ar desfiinta: jazz-ul, Camus, Ionesco, pop art, orice chestie care nu declama explicit si patetic un mesaj conventional poate sa fie demolata asa.
|
Mi-e foarte cunoscutä starea - un bun prieten comun al meu si al lui A.L.S. (întâmplätor, si el scrie uneori pe Liternet, da' asa, ca un hobby, nu-i de meserie), istet de picä, si cu o culturä onorabilä, dar la fel, complet opac la anumite chestii (de pildä, la tot ce-nseamnä "gen": thriller, SF, horror, noir, policier, romance, zi-i sä-i zic...). Drept pen' care, se-apucä si le desfiinteazä exact dupä reteta asta - cä o datä, exasperat, n-am mai räbdat si i-am zis: "Bäi inefabile, dac-ar fi s-o luäm pe-asa, tu pânä si pe Shakespeare l-ai spulbera din trei vorbe si douä bancuri - si s-ar gäsi destui care sä te creadä!"