View Single Post
Old 02 Mar 2008, 17:52   #59
redmen
Old School Hollywood

redmen

Locuind intr`un oras in care cinematograf nu mai exista demult,imi este greu sa scriu despre iubire la cinema.Asta nu ma impiedica insa sa nu imi aduc aminte ultimele zile din viata cinematografului cand eu si cu prietena mea mergeam si trebuia sa asteptam sa se stranga cel putin 4 persoane(cu noi) pentru a se putea da drumul la film.Exact asta a fost si ultima oara cand am mers acolo.7 sau 8 persoane ne chinuiam sa ne gasim locurile cele mai bune in sala.Eu si cu prietena ne asezam intotdeauna in spate de tot exact langa camera de proiectie.In felul acesta aveam timp si de obisnuitele clipe de tandrete din obscuritatea cinematografului si eram feriti si de privirile curioase.Imi place sa privesc si sfarsitul filmelor cu numele actorilor si asta faceam si de data asta in timp ce ceilalti se grabeau sa plece.Tin minte chiar ca l`am auzit pe nenea cu biletele intreband daca mai e cineva in sala si eu am raspuns un "da" plictisit.Nimica neobisnuit pana acuma numai ca odata ajunsi in hol am ramas surprinsi sa vedem ca toate luminile erau stinse si ne`am grabit sa
iesim,dar,surpriza!,lacatul era pus pe usa.Desigur o gluma proasta ne`am spus dar dupa 15 minute deja incepusem sa ne ingrijoram.Am incercat pe la toate usile sa vedem nu dam de nimeni,am intrat inapoi in sala si am incercat sa intram in camera de proiectie.Cu teama am reusit sa ma uit si pe geamu` de la camera asteptandu`ma sa apara vrun Leatherface sau mai stiu eu ce.Deja mintea incepuse sa creeze scenarii in intunericul ala total.Cat de ciudat ar parea,chestia asta avea ceva excitant in ea si nu am ezitat sa ne comportam ca cei doi tineri iubiti care eram.Relaxarea asta plus frigul care deja se lasase(era iarna) ne`a adus aminte ca trebuie sa ajungem acasa si prin unele metode considerate de unii neortodoxe am reusit sa sparg lacatul.Si jur ca am incercat sa il pun la loc exact cum era dar lumea care incepuse sa se uite la noi ciudat ne`a obligat sa ne luam de brat si sa o intindem printre blocuri pana la primul taxi iesit in cale.Aia a fost ultima oara cand am vazut un film la cinematograf si curand l`au si demolat.Desi numele filmului nu`l mai tin minte,toata chestia asta ramane o amintire placuta.