View Single Post
Old 02 Mar 2008, 00:09   #346
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
Azi doua filme de la doi mari regizori...
Primul e de la nea Woody Aleen:
Cassandra's Dream - 7/10. Exclud din start faptul ca ma asteptam deja la un scenariu bine facut, bine scris si bine construit pentru ca e de asteptat de la Woody, ce m-a dezamagit insa a fost povestea, iar asta nu a fost niciodata punctul forte al cunoscutului regizor. Bineinteles, in fiecare film el vorbeste despre om, despre rostul existentei sale pe lumea asta...dar nu cred ca poate fi asa de profund filmul asta. E despre doi frati, ambii la fel de ratati, unul mai mult decat celalalt care intra in beleaua vietii lor...si culmea e ca "the bad guy" n-are nicio treaba in final. Dar oricum, scris in stilul Allenesc arhi-cunoscut, rapid, destept si witty.

Al doilea film ii apartine lui Francis Ford Coppola si Romaniei (muhaha):
Youth Without Youth - 8/10. Asta e mult mai profund decat precedentu, atat de profund incat sunt 60% sanse sa nu ii fi inteles pe dea'ntregu continutul. Ce am prins insa: dedublarea personalitatii, viata vesnica (dupa moarte), outer-body experience, Eliade a fost un geniu (de parca e ceva nou...), religii spirituale (iar, Eliade porfesor la toate din cauza cartii lui universal cunoscute) in special cele indiene. Filmul e regizat impecabil...si de ce am zis ca apartine si Romaniei acest film? Din mai multe motive: este filmat integral in tara noastra, joaca o multime de actori romani (inutil sa insir nume aici), pana si in productie exista romani, autorul cartii dupa care este inspirat filmul este roman...deci cred, mai mult de 70% ne apartine. Si ne putem lauda ca se aude bine intr-un film de'al nostru-lol.

De vazut...ambele.

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif