Thread: "Juno"
View Single Post
Old 27 Feb 2008, 06:38   #28
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

BIG difference atunci - pt k, in c ma priveste, motivele estetice sint singurele kre ma pot face sa vad un film; altminteri, dk e vba doar d msj, pot citi sinopsisul, thx!
c vreau sa spun - si ma iau acum, aici, si d postarile lu gionloc - este k subiectu/mesaju filmelor mi-e indiferent, sint dispus sa accept orice (criminal kre scapa nepedepsit, pruncucidere in masa & totalmente gratuita, jesus hitler superstar...) DK filmu ma da p spate, estetic vbind! faptu k nu sint p ac lungime d unda cu 'orizontu politic/moral/whatever'al autorului iese cu totu din ecuatie...
a case in point: kiar filmu d fatza, kre nu mi s pare DELOC 'conventional/ conservator'! in fond, si 'little miss s...' s termina destul d 'conventional', dar era doar o formula (si ink, folosita ironic) made in h'wood kre sublinia si mai mult 'ecart'-ul fatza d morala traditionala...
same here: filmu are nu doar charm galore, da si acel 'indie feel' kre-l face sa NU fie (deloc!) just another h'wood fare: i mean, c'mon, c draq poate fi 'conventional' cind o fatuk d 16 ani face un copil, familia nu s shokeaza prea tare (vba mamei vitrege: ma speriasem k a fost exmatriculata sau k ia droguri tari! :lol: ), fatuk tot se-ntoarce in casa cuplului kre ar urma sa adopte copilu - mai ales cind sotia nu-i aksa, prilejuind citeva din cele mai morally daring & erotic-tensionate scene suggesting pedofilia din cinema-u american! - si, in final, n-are nicio probl sa dea copilu abia-nascut mai departe, asha cum n anuntase din prima - si noi am crezut k nu... pai, 'hollywoodian' ar fi insemnat k fatuk sa pastreze plodu, k in kktu d 'knocked-up' breee!
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif