Si-mi tot promit portul permanent de pistolet cu apä, plin cu vocsa rosie - si tot amân...
Ce-i drept, nu prea mä-nvârtesc eu prin cercuri purtätoare nici mäcar de nurci, darmite de chinchilla...
Si nici nivelul nostru de civilizatie, la scarä nationalä, nu se-apropie, mäcar, de constientizarea realä a problemei. Uite, alaltäieri, îmi plimbam cätelele linistit, si din sens opus venea o doamnä cu un caniche. Un individ de pe-o bancä, de-si legäna nepotu-n landou, n-are de lucru si se ia de cucoanä, cä mai bine-ar creste un copil, decât sä murdäreascä trotuaru' cu javra ei (care säraca nici nu fäcuse nimic). Asa cä din australopitec, neanderthal, neam-prost, delincvent, mitocan si mahalagiu fäcut-la-betie nu l-am scos. Cu zämbetul pe buze, desigur.
Apropo - bine totusi c-au dat legea aia, cä de mult era nevoie. De-acum, gata sbilturi, gata euthanasie nemotivatä. Acu' sä-i väd!
P.S.
Domnul Radu Nicoarä, fost decan interimar la U.N.A.T.C. (a cärui peliculä, "Polul Sud", am väz't-o adineaori la Cinematecä, de mä-ntrebam cu ce-am gresit Doamne), e un împätimit vânätor de mistreti, cerbi si alte sälbäticiuni. Si-a cumpärat chiar si teren, ca sä-i poatä gäuri la el acasä, pe tarla.
|