Originally Posted by Mutu:
Eu nu am spus ca maestrul Sergiu Nicolaescu e un inovator, ci ca e cel mai bun regizor roman, un nume cunoscut peste hotare, un om cu o cariera impresionanta...un om care a reusit sa faca multe lucruri bune pentru cinematografia romaneasca. Atata tot! Nu cred ca e "tunar" sau cum il faceti voi...pur si simplu...un om de succes...legendar as zice!
|
Nici vorba ca Serge Nicolaesco al nostru este cel mai bun regizor roman nu doar dintr toti...senatorii, ci si dintre toti regizorii...ceausisti!
De trista amintire.
Se stie ca'n fiecare domeniu al SSMD a existat (cel putin!) cate'un Ceausescu: in viata bisericeasca Teoctist-se-curist, in TVR al de Marinescu, Soloc, si multi altii; in proza al de Barbu, in poezie Paunescu, Vadim si (foarte) multi alti (ceausesti), in pictura Sabin Balasa, in muzichie al de Voicu junior, si tot asa - pana in cinematografie unde au ramas ca...paduchii, incepand cu Serge si terminand cu Bostanca...
Iar lucruri bune, si...Ceausescu a facut!
O groaza!
Si Paunescu!
Si Eugen Barbu! etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc
Despre asta e vorba?! Daca faci ceea ce face si...dracu - zilnic - adica "lucruri bune"?!
Problema (pe care - probabil din lipsa de...terminologie - ca deh! practica - cinematografica - ne omoara, nu o poate exprima "marx"-ul nostru), este una singura: daca ai facut...
bine (sau...
rau!
<Un concept mai rar folosit pe malurile dambovitei...>
PS Atrag respectuos atentiunea tuturor persoanelor ce se simt oarecum vexate in prezenta unor asemenea comentarii sintetice - de o cu totul alta concentratie decat obisnuitele peltele nesfarsite (precum si cea de mai sus), ca acest disconfort alminteri rar intalnit, urmeaza a fi eliminat definitiv odata cu...banarea subsemnatului - banare la care pot chiar si participa prin vot in acest moment toti cei ce se simt, cum zic - lezati in aceasta privinta: vezi topicul ad-hoc "Banarea lui Mel"
PS P'aici inca nu s'a auzit de banala si elementara distinctie dintre valoarea comerciala si valoarea artistica a
oricarei opere de arta?!
Asta ca sa nu mai vorbesc de cele mai elementare distinctii filozofice-etice etc. ce se invata inca din primii ani de liceu...