View Single Post
Old 29 Jan 2008, 18:48   #292
Mutu
Novice

Mutu

Quote:
Lupta dintre generatii este o prostie. O sa ajungeti cu totii la acelasi rezultat la care am ajuns eu. La varsta mea, la intelepciunea mea… am facut totusi peste 60 de filme, nu-i de colo… Numai cu trei filme am avut public de peste 14 milioane de spectatori, cu fiecare in parte. Nu foloseste nimanui aceasta lupta, cred ca mai bine s-ar axa mai mult pe respect. Este loc pentru toata lumea.

Toti producatorii trebuie sa faca acelasi lucru: sa minta si sa faca film. Un concurs secret cu un scenariu secret, mi se pare cea mai tampita, absurda si stupida idee. Suntem singurii din Europa, poate in lume care avem asa ceva. Pentru ca numele regizorului este o garantie. Dar poti sa spui: “ Da’ domne, dar vine o varsta, in care oamenii cad ”. Da, sunt de acord sa iei trecutul, sa dai o nota pentru trecut si una pentru ultimile doua-trei filme. Acolo ne dam seama daca omul a cazut. Daca a cazut, a cazut!

Dar credeti ca ideea cu caderea este in regula? Cine poate sa-i spuna unui om ca din cauza varstei exista posibilitatea sa cada? Nu mi se pare corect!

Nu ti se pare, dar este real ce se intampla. Desi, oamenii (spectatorii) merg mai departe pe succesele filmelor din trecut. Cel putin asta este valabil pentru actori. Pentru regizori nici nu se discuta, dimpotriva. Este ciudat ca nimeni nu vorbeste de “Orient Express”. Este exemplul cel mai bun al unui regizor care merge foarte bine si astazi. Si va veni acum “Supravietuitorul”, si eu iti garantez ca voi avea succes record de spectatori. Este adevarat ca sunt colegi de-ai mei carora nu le mai merge. Cu toata admiratia pentru ei, dar sa schimbe genul! Este obligat sa schimbe genul. Si eu cand nu voi mai putea, voi schimba genul.

Dar, pana acum nu l-ati schimbat!

Nu l-am schimbat pentru ca am venit cu o drama. Sa fac un film cum este “Orient Express” si nu ma asteptam sa fie un succes de casa. Dar cu un subiect care stiu ca merge: Comisarul Moldovan! Cu filmul acesta trebuie sa fac dublu. Asta e logica! Dar iti spun alt lucru. Ministerul Culturii a facut un sondaj publicului romanesc si nominalizarile au fost clasificate astfel: Eminescu, Creanga si Nicolaescu. Nu poti sa arunci la cos un Pintilie, un Dan Pita, un Danieluc. Nu poti! Trebuie sa-i lasi sa faca filme in continuare. Eu zic asa: atunci cand ai gresit cu doua filme, atunci este un semn. Orice om are o cadere. La toti ne vine momentul caderii. Trebuie sa stim sa il suportam.

Lucruri de bun simt!
Mutu is offline   Reply With Quote sendpm.gif