Elizabeth: The Golden Age - 7/10. Ce sa zic, filmul nu excela prin nimic in mod deosebit in afara de costume (chiar mi-au sarit, involuntar, in ochi de'a lungul filmului ... as zice chiar ca e primul film la care patesc asta) de unde a si primit o nominalizare la Oscarurile de anu asta...iar apoi, este Cate Blanchett, nascuta, la fel ca regina, pentru acest rol. Pe cat as vrea sa castige Ellen Page oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pe atat stiu ca ma insel pentru ca rolul lui Cate este mult mai puternic, mult mai important chiar. Acum nu stiu daca o sa pateasca ce a patit in '99 cand a fost nominalizata pentru acelasi rol, dar premiul nu l-a primit...(aaa, da, filmul asta e ca un sequal). Deci subiectiv as vrea sa castige Page, obiectiv ar castiga Blanchett...si ar merita (dar inseamna ca ar castiga si Oscarul pentru rolul secundar din I'm not there? Hmm...). In rest, filmuletul are cateva imagini foarte reusite, restul actorilor sunt si ei indeajuns de convingatori, in rest, am zis, e chiar si plictisitor pe alocuri.