View Single Post
Old 24 Jan 2008, 00:31   #313
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - 9.5/10. Unul din cele mai frumoase filme scoase de Hollywood, vreodata. Si o spun sincer. E impecabil...nu pot sa-i gasesc vreo chichita negativa, vreun minus semnificativ, vreo gaura in scenariu, regie sau jocul actorilor. Singura inconvenienta este, cred eu, durata nejustificata...si chiar si asa...nicio scena nu este mai lunga decat trebuie iar scurtarea ei ar fi de prost gust. Vad filmul acesta ca o lectie de cinematografie...atat o lectie de regie cat si lectie de actorie, fiecare din actori daruind peste limita pentru camera, pentru spectator, pentru poveste si pentru memoria lui Jesse James, un erou, un villan, un om deosebit. La final, ma gandeam, trecea credit roll-ul si eu inca ma uitam la ecran...ziceam ca am vazut un western extrem de inteligent, psihologic chiar, care patrunde in sufletul fiecarui personaj, in capatul caruia nu vezi actorul ci infinitatea personajului...si de aici iti dai seama cat de bine au jucat actorii. Brad Pitt joaca perfect in rolul lui Jesse James, Casey Affleck face cel mai bun rol al sau, mai bun decat in Gone Baby Gone si ati face bine sa-i tineti minte numele de azi inainte si sa-i urmariti toate filmele in care joaca, pentru ca, cu siguranta, o sa vedem lucruri marete de la el, in filme la fel de marete...si aceleasi lucruri si pentru restul actorilor. Eu zic ca ar fi pacat sa nu vizionati un astfel de film, ar fi pacat sa nu il auziti...scenariul parca e poezie...chiar si cu limbajul si accentul de atunci, am receptionat fiecare mesaj clar si concis, de mare ajutor fiind si expresiile faciale ale actorilor. Un film excelent si nu pot decat sa ma intreb de ce nu a primit mai multe nominalizari...

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif