View Single Post
Old 20 Jan 2008, 22:35   #306
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Tara Coen? Dar sunt o gramada de asemenea tari Coen. Si Hollywood-ul din "Barton Fink", si Minnesota din "Fargo", and the list goes on, asta e una din particularitatile lor.
Dar mie mi se pare ca sunt foarte multe asemanari intre "Fargo" si "No Country..." (de asta am si introdus acum cateva zile intrebarea asta la "alege unul", la Cafenea). Exceptand tonul diferit si finalul lipsit de optimismul vag din "Fargo" , "No Country..." mi se pare destul de similar tematic si calitativ, si ar putea chiar sa aiba unele avantaje (desi s-ar putea sa fie prea devreme dupa ce l-am vazut ca sa ma pronunt): in primul rand, tonul si finalul (asa ambiguu, dar intunecat - desi nu complet deznadajduit nici aici) mi se par mai adecvate genului asta de film; apoi, te-ai putea uita la el doar pentru cinematography si tot ar fi o realizare excelenta; in fine, Javier Bardem joaca un rol de villain de 10 ori mai interesant decat Peter Stormare si Steve Buscemi la un loc, ceea ce la un film care exploreaza natura raului e esential.
Cazeemeer is offline   Reply With Quote sendpm.gif