No Country for Old Men - 10/10. Cea mai reala fictiune pe care am vazut-o. E sublim filmul! Nu incerc sa-l disec ca ar dura prea mult si cuvintele mi-s putine...dar e un film cu o poveste extraordinara si simpla (cum iti dai seama ca un film are o poveste simpla...cu cat folosesti mai putine cuvinte pentru a rezuma filmul, cu atat mai simpla e povestea), cu cel mai genial si intelept criminal-psihopat pe care l-am vazut (Bardem si-a batut in cuie personajul direct in oase - e incredibil), care foloseste cea mai originala arma mortala care exista...in rest titlul filmului spune restul. O tara, in acest caz Texas (da, aici e o tara, o tara in interiorul unei tari - county, country, e simplu) - sau cum vreau sa o numesc mai nou - Tara Coen - este nemiloasa cu cei care nu pot tine pasul cu cei mai tineri si cu cei tineri dar slabi...o tara in care timpul e relativ, nimeni nu se grabeste nicaieri, chiar si cel vanat. Totul e facut cu calm...N-am simtit cele 2 ore, e incredibil si filmul nu are decat vreo ora de dialog in total, poate mai putin. Pe langa cealalta capodopera Coeniana, Fargo, nu as putea sa le compar pe cele 2...sunt total diferite. Fargo, cu toate ca serioasa in majoritatea ei, e mult...mult mai amuzanta si pe langa No Country e o comedie in toata regula. No Contry... e pur si simplu un pumn in fata dat vietii prin duritatea si seriozitatea lui. But then again...fratii Coen poate au vrut sa transmita din nou ca viata cu imprevizibilitatea si lipsa unor detalii sau actiuni din ea este mult mai puternica decat un film.