Cui prodest... Daca as avea rapunsul la intrebarea asta, probabil ca nu as fi aici. Si nu ma refer la cui foloseste serialul asta, pentru ca, sincer, raspunsul nu l-au gasit minti mult mai luminate.
Uite ce mi-a venit sa raspund, dupa care am ezitat, dupa care m-am rasucit si iar...
Aparte de mult-invocata recunoastere a oamenilor din realitate in personaje (stii rutina, "am vazut un film care parca era facut dupa viata mea...") care ar duce, dupa parerea unora, la o impacare mai eficienta cu sinele, cred ca le foloseste unora sa reflecteze asupra unor realitati pe care nu le-au "mestecat" destul in minte si pe care au pus deja anatema sau asupra carora au niste pareri fixe, bune sau rele, din care nu ies/de la care nu se abat.
Si am sa iti dau un exemplu, e drept, foarte aproape de mine. Daca maica-mea (puritana, conceptii rigide, plina de sensibilitati cu privire la o gramada de subiecte) ar fi vazut povestea asta, cred ca ar fi inteles ca, intr-o oarecare masura, eforturile pe care le face o fata (in cazul asta) ca sa-si vinda mintea (si din asta sa scoata banii de chirie) pot fi la fel de mari si injositoare ca alea bla bla - stii unde bat. Asta nu inseamna ca filmul militeaza pentru ceva, ca isi propune sa schimbe lumea sau ca are vreun partizanat ideologic.
E o poveste - e drept, mult mai scurta decit fusese scenariul original si, pentru asta, oarecum mai... expeditiva.