View Single Post
Old 16 Jan 2008, 22:17   #61
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Cazeemeer:
Originally Posted by Neuptolem:
gasisem "Vertigo" da'-l vazusem, studiasem chiar si mi-am zis ca nu se merita la 8 roni;
Blasfemie!

Originally Posted by Pitbull:
Pare greu de crezut, dar prin 1995 eram la Cinematecä, unde-mi vertigoiam odrasla, în cadrul unei cure de hitchcockizare prescolarä. Eu vedeam filmul cam a cincea oarä, cred, cu aceeasi fascinatie. S-a nimerit sä vinä si Cornel George Popa (ziaristul, scriitorul si regisorul de teatru). Cam c-un sfert de orä înainte de final (atunci când o tot metamorfozeazä Jimmy Stewart pe Kim Novak), Cornel îmi murmurä: "Nu mai suport! Tot astept o poantä, si nu mai vine. N-are pic de haz." Si se ridicä si pleacä, läsându-mä bujbé.
Deci, iatä cä se poate päti si la case mai mari.
Da, un exemplu bun cum ca acei campioni se nasc vazand filme clasice (oare nu-i aceeasi odrasla ce a luat fata tuturor la admitere ca un adevarat Achilles? niciodata n-am stiut cum e sa fii primul, nu-i invidiez pe castigatorii absoluti, ii admir, de la ei pot invata multe, ba mai mult as spune, am in sange ideea asta a perseveratului si a gustarii a tot ceea ce e bun din capodopera cinematografiei, dar la mine problema e simpla: nu am terminat facultate de film, banii sunt mai importanti momentan si poa' sa-mi spuna toti regizorii din lume ca-s dat dracului, promit, momentan tot la bani ma gandesc si la diploma obtinuta, cand banetul imi va oferi cel putin o liniste acceptabila, ma bag la clasice: 1-3 / zi)

Cornel îmi murmurä: "Nu mai suport! Tot astept o poantä, si nu mai vine. N-are pic de haz." Si se ridicä si pleacä, läsându-mä bujbé.
Deci, iatä cä se poate päti si la case mai mari
Aha... dragul meu pitbull, iata cum sta treaba, eu tot nu intelkeg ce ai vrut sa spui cu: "se poate pati si la case mai mari" deoarece sunt sigur ca buna ti-e memoria..and:

Originally Posted by Neuptolem in atelier la 'Ce este un treatment?' pe 7 mai 2007, 17:30 PM:
subconstientul meu a nascocit niste chestii in Lanturile Platonicului si e adevarat ca nu am maturitatea necesara sa gasesc varianta perfecta, de asta ma gandeam sa scriu doar un SM, desi poate ideea are potential.
Apropo, doar ce am vazut Vertigo. Incredibil cat poat' sa semene cu ce am scris eu pe pagina anterioara, sau mai bine zis, eu am fost ala ce a copiat, fara sa stie.
Judy (Vertigo), Justina (Lanturile platonicului), am ramas tablou.

Vertigo de altfel e un film compact, complet. Nici o scena nu ar trebui scoasa sau o alta introdusa. Un labirint al unei iubiri platonice, o spirala, un fir ce duce pana la limita de revenire pe acelasi fagas...cu finalul nu sunt de acord, ca sa nu zic altceva. (ultima scena).
Am sa-l revad pentru o analiza serioasa. Toata povestea aia, interesanta.
De altfel, cam asa mi-o imaginasem si eu pe Issa (ca fizic) doar ca avea 17-19 ani. Insa mai putin mister, suntem in anul 2007. Un fel de personajul Charlizei Theron din "Head in the Clouds" la 17 ani, zvapaiata asa
Dupa cum bine stii, in amatorismul meu am nascocit o idee ce se intersecta chiar enervant cu "Vertigo". Asta nu inseamna nimic, bineinteles, realizeaz valoarea filmului si (probabil) impactul sau asupra cineastilor ce au urmat dupa el scoala de film. Vertigo il copiasem pe-un cd in vara si il dadusem unui amic (fost amic, e vorba de psihopatul idiot cu valente mistahjiene de la care stiu expresia pupincurismului), apoi am tras cu mitraliera in el in timp ce avea in brate cd-ul cu filmul, din "greseala" am ochit si cd-ul, pacat - metaforic vorbind.

ziaristul, scriitorul si regisorul de teatru
Bine ca era si scriitor si regisor de teatru ca m-as fi simtit jignit de exemplu de era doar ziarist. :?

Originally Posted by Proletar:
Neuptolem,
nu renunta.
te atrage lenevia, vad.
ia si scrie si trimite la HBO.
Da, mi-e lene sa deranjez asfaltul cu picamerul 10 ore pe zi pe 6 milioane, mi-e lene sa traiesc numai din comisioane zgarcite aruncate de baieti cu ceafa lata, mi-e lene sa scriu first-draftul unui scenariu stiind ca secondul va fi peste un an jumate, mi-e lene sa particip la un concurs unde un loc din trei este aranjat, unde castigatorii sunt cu o clasa cineasta peste mine (bravo lor!) si unde juriul e tot timpul schimbat si suspect, unde scenariile castigatoare sunt modificate de 10 ori de regizori, cele norocoase, celelalte putrezind in sertar alaturi de tolba cu sperante. Si cu toate astea n-am sa renunt definitiv, doar ca anul asta as fi un fel de Kevin Taylor din New Suit (Scenariul). N-am nevoie de inca o experienta dintr-asta. Nedumeriri?
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif