Thread: Oscar 2008
View Single Post
Old 16 Jan 2008, 15:34   #12
klein
Guru

klein

Singurul lucru trist din toata povestea cu oscarul si globul nu e faptul ca mungiu nu e nominalizat, ci ca toata tara romaneasca considera aceasta ca pe un esec. iar ca sa contrabalanseze aceasta tragedie nationala, se scoate cartea consolatoare a amaratului palme d'or. cand de fapt e exact invers.
432 nu e un film de Oscar, e prea uman, natural si tragic prin banalitate ca sa mearga la Oscar. Deci nu subiectul in sine nu a placut ci felul in care e tratat. ba chiar cred ca un Oscar i-ar fi scazut din valoare, ca ar fi fost impotriva intentiilor filmului si ale lui Mungiu.
am vazut pe un site un articol care incepe cu "momente grele pentru CM si 432". sincer, nu cred ca e un moment greu pentru Mungiu. sa ai un Oscar e intr-adevar un premiu prestigios, nu vreau sa minimalizez valoarea lui, fiindca sunt atatea exemple care ma contrazic, dar sunt convinsa ca pentru Mungiu, La Palme est premiul cel mare. Si ar fi normal ca si noi (vedeti ma contopesc cu poporul) sa revenim la realitate, ca nu America este garantul reusitei sau a calitatii.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif