Alta din "putzul gandirii" ...
4 luni, 3 saptamani si 2 zile - 8/10. Asa e...nu mi-a atins nicio coarda sensibila. Asa e...de abia acum l-am vazut. In fine, nu ca m-as fi asteptat de la ceva extraordinar de la castigatorul Palme d'Or-ului (dar intr-un fel ba da), dar...unde e umanismul? Unde sunt personajele? Nu am vazut decat figuri, portrete subtiri, roboti chiar...in special din partea celor doua fete - personaje principale. Inteleg ca e o perioada pe care eu nu am trait-o (dar in care m-am nascut), dar sa fim seriosi, filmul asta nu are o amprenta bine definita asupra perioadei in care se desfasoara actiunea (in afara de cateva detalii - masinile din acea vreme care de fapt sunt folosite si astazi si alte cateva mici detalii, un televizor aici, o uniforma acolo)...din cate pot stii, americanii, inca cred ca noi traim asa. E oricum o lectie de viata fara varsta care poate fi si singurul scop al filmului. In rest, nu sunt de ignorat cadrele lungi si fara greseli, jocul scurt dar cel mai natural a domnului Bebe si o scena socanta (nu e greu de ghicit care). Dar acum, eu unu nu vreau sa reprezinte filmul asta Romania, nu vreau ca filmul asta sa creeze un standard de atins de alti regizori romani - dar oricum e prea tarziu pentru dorinte de genu asta. California Dreamin' a fost mai bun (il compar cu acesta pentru ca au fost facute cam in acelasi timp de regizori tineri), dar cel mai bun ramane Filantropica. Totusi ca un roman (nu patriot) ce sunt si care isi apara filmele cum poate, lol...ii dau 10 pe imdb. Si oarecum imi pare bine ca l-am vazut.