films4all thx
subiectul scolii de film e interesant dar nu asta ma intereseaza aici. totusi nu am poci abtine si vreau sa punctez ici colo sperand sa nu starnesc vreun conflict.
experimentand oarecum in mod direct diferenta dintre un program de la NYFA (finalizat de un pretenar) si un curs Apple (facut de mine) pot spune ca nu se merita sa dai zeci de mii de parai. dupa 6 zile lugi/hands on stiam fcp-ul si pe fata si pe dos cu ochii-nchisi pt doar 1500(examenul de certificare inclus) iar Jordan inca are manualul langa mac.
mergand mai departe pot spune tot din experienta ca pt un job de assistent nu prea intreaba nimeni cam ce scoli ai. oricat de frumos ar scrie in cv ca ai "graduat" la scoli inalte si ca ai n certificari avid/apple....totul se reduce la "show me your roll". totul, absolut totul se reduce la un interviu si "portofoliu".
intr-o anumita masura sunt de acord cu tine. scoala "buna" de film poate fi un "moft". dar unele mofturi sunt pe bani grei si isi merita banii. e de ajuns sa compari programele si dotarile de la columbia cu unatc sa iti dai seama ca iarna nu-i ca vara.(nu da cu bolovani stiu si bunele despre unatc. am prieteni buni care au trecut peacolo)
dar astea nu cred ca se aplica si la romania si tocmai de aia ma roade curiozitatea.
|