Originally Posted by Twinsen:
Dumnezeule. Daca te pregatesti sa devii jurnalist, scriitor sau orice are legatura stransa cu exprimarea in limba romana, atunci gandeste-te la niste alternative ca e de rau. Textul e un dezastru din toate punctele de vedere.
|
Scenarist. Asta vrea sa devina. Poti gasi nenumarate mostre de scrieri de-ale lui pe aici.
Paradoxul e ca, ori de cate ori apare o opozitie intre filme de arta si filme comerciale, intre exprimare sofisticata si exprimare simplista sau alte asemenea, el e contra chestiilor mai pretentioase (chiar si cand sunt in mod clar superioare calitativ). And then he writes something like this.
Originally Posted by Neuptolem:
am vazut si eu, pe la unii, pe la altii, ideea e ca nimeni nu m-a invatat secretul, a trebuit sa il descopar intr-o carte de Stephen King
|
Nu stiu ce secret crezi tu ca ai descoperit, dar mie problema mi se pare extrem de simpla. Ar trebui sa te prinzi singur cand ai incetat sa mai scrii inteligibil si asta ar trebui sa se intample instinctiv, nu sa inveti de la Stephen King.
Originally Posted by Neuptolem:
Sa zic ca DA! Desi, nush de ce am senzatia ca am citit "insesi" intr-o scriere cu valente mult mai pretentioase vis-a-vis de ce mi-am dorit eu.
|
Pai exista "insesi", dar nu se aplica aici, ci doar cand e la genitiv sau dativ.
Insasi autoarea a vorbit.
sau
Am vorbit cu autoarea insasi.
apoi:
Premiul a fost acordat insesi autoarei
sau
S-a respectat intentia autoarei insesi.
DAR
S-a respectat insasi intentia autoarei.
Motivele optiunilor nu ti le zic. Te prinzi tu ce si cum.