Originally Posted by Cazeemeer:
Te-ai gandit vreodata ca, pentru cineva care acuza lumea de intelectualism inutil si care se revolta la formularile pe care le numesti "triplodocte" (urasc din toata inima chestia asta cu pretentie de cuvant), scrii un pic cam ermetic?
|
Ma aflam inca in
"Era Pretentiozitatii" cand am scris aceasta "cronica"; am vazut si eu, pe la unii, pe la altii, ideea e ca nimeni nu m-a invatat secretul, a trebuit sa il descopar intr-o carte de Stephen King,
"On Writing", desi banuiam inca dinainte ca a folosi cuvinte "grele" nu inseamna neaparat SI un TEXT GREU. In loc sa aruncati cu injuraturi triplodocte (acum nu ma mai refer si la tine!) mi-ati putea spune asta! :hmm: Am si precizat mai sus in mesaj! Vreau sa invatz! Nu sa arat ca sunt No.1 in cronici sau scenarii! Daca eram No.1, probabil eram undeva acum cu o clujeanca eleganta si delicata pe un yacht in Marea Egee, nu mai stam pe forum!
Am ceva cu formularile melodramatice precum "cadru suprem"
|
Ma refeream la ultima secventa din
Amores Perros...acum nu insinuez subtilitati de genul:
"daca nu ai vazut filmul..." , doar revezi ultima scena cu El Chivo mergand cu al sau caine negru pe pamantul acela negru la culoare, la culoare! Apoi reciteste in contextul scris de mine.
sau "sa depaseasca insesi intentia scenariului, care la randu-I intrece insesi conexiunea celor trei povesti".
|
Am citit, nu am descoperit. Doar ca nu am folosit expresia cum trebuie, face parte din
Era mentionata.
Asta nu mai e scriitura sofisticata, asta e betie de cuvinte.
|
Pe-aproape! Altfel eram publicat.
PS: "insasi intentia", nu "insesi intentia";
|
Sa zic ca DA! Desi, nush de ce am senzatia ca am citit
"insesi" intr-o scriere cu valente mult mai pretentioase vis-a-vis de ce mi-am dorit eu.