Originally Posted by Neuptolem:
Originally Posted by Twinsen:
Quote:
Amores perros, aceasta epopee in caracatita, reuseste prin regie sa depaseasca insesi intentia scenariului, care la randu-I intrece insesi conexiunea celor trei povesti prin mesajul subliminal didactic al cadrului suprem iar regia insesi e respectata de o strictete actoriceasca memorabila spargand barierele diagramelor si arzandu-ne prin detasarea abrupt de sincera, toate aceste elemente converg catre o drama aflata la granita dintre spiritual si mercantil dar redata cu o maiestrie fina ce nu lasa sa scape nici un ingredient de o parte sau de alta.
|
Glumesti, nu? :lol:
|
Nu.
|
Te-ai gandit vreodata ca, pentru cineva care acuza lumea de intelectualism inutil si care se revolta la formularile pe care le numesti "triplodocte" (urasc din toata inima chestia asta cu pretentie de cuvant), scrii un pic cam ermetic?
Nu am nimic cu scrisul complex. Am insa ceva cu vartejurile de cuvinte insiruite irational si care ajung inevitabil sa nu mai transmita nici o idee. Am ceva cu formularile melodramatice precum "cadru suprem" sau "sa depaseasca insesi intentia scenariului, care la randu-I intrece insesi conexiunea celor trei povesti". Asta nu mai e scriitura sofisticata, asta e betie de cuvinte.
PS: "insasi intentia", nu "insesi intentia"; la fel si mai jos. Evident, stilul alambicat nu e la fel de minunat daca nu e condimentat si cu greseli de genul asta. Tichie de margaritar indeed.