The Kingdom - 8.5/10. Un film pe care eu l-am trait un pic prea mult. Am inteles complet toata politica din filmul asta (asta pentru ca nu e dificila), dar mai mult am inteles ura fata de acest popor (nu toti, Doamne fereste), am trait fiecare apasare de tragaci, am simtit fiecare glont, fiecare pumn, fiecare miscare a camerei ca si cum as fi fost acolo de fata. Si inca ceva...asta miscare neregulata de camera, nu tampenia din Bourne 3. Ascultand acum the chill sounds of Danny Elfman imi dau seama ca filmul nu a fost o pierdere de vreme, dar este un film de actiune modern, multa drama, multe replici, putina actiune (comparativ cu durata filmului) dar extrem de consistenta. Peter Berg, regizorul, cunoscut nu prea este el, dar cine il stie din "The Rundown" ii stie stilul. Aici, insa, arata o maturizare si o posibila tentativa de a vedea iesind din el un regizor destul de bun daca subiectul pe care si-l alege e si el cu potential. Plusuri deci regiei, muzicii, montajului si bineinteles, actiunii (short and stout!!!).