Neuptoleme, sa stii ca asta va fi ultimu mesaj in care polemizez cu tine pe tema asta. M-ai inteles gresit. Nu afirm ca m-as ridica deasupra conditiei de grafoman pentru ca postez mesaje demne de citit si retinut (nu cred ca am adus un plus forumului).
Pur si simplu stiu ca daca in momentul acesta as incerca sa-mi investesc resursele intelectuale(cate sunt ele) intr-un proiect serios as esua. Mi-as privi tentativa cu dispret fata de cel ce eram in momentul redactarii. Nu stiu cati ani ai (eu am putin peste varsta legala de a consuma alcool), dar daca la o varsta la care poti spune ca ai ajuns oarecum matur in gandire nu te hranesti cu nimic altceva decat cu Stephan King si filme horror, ai o problema. Daca i-ai citit pe cei pomeniti mai sus, "e de bine"(renunt la exprimarea"triplodocta"). Nu ma stramb si nu zambesc condescendent cand aud de Karl May sau de Stephan King. Winnetou si Old Shatterhand au ramas undeva in sertarele cu vechituri la care nu vrei sa renunti, poate intr-un cufar prafuit, dar sunt p-acolo.
Pe mine m-a deranjat atitudinea ta de la topicul ala cu sloganul si de atunci discutia noastra a cam degenerat, fara a intra pe taramul insultelor cu grad ridicat de obscenitate.
Am ce si de la cine retine cate ceva pe acest forum(Pitbull, als, Mala, Egon si altii care acum poate imi scapa). Poate ca si de la tine o sa invat ceva legat de scenarii candva, dar pe mine ma irita excesul de incredere in sine afisat ostenatativ. Pentru a progresa in aproape orice domeniu este nevoie de o doza de scepticism, de autoironie. Am citit si confesiunile alea in care vrei sa apari ca un om neincrezator in propriile forte. Cam toata lumea oscileaza intre reverii grandomane si viziuni obscure ale propriului esec.
Iti urez sa ajungi un scenarist recunoscut, dar pana atunci presupun ca mai ai de muncit. Nu postez aici cu dorinta de a epata. Am o multime de mesaje "jucause", puerile etc.
Scrie ce vrei tu, dar nu-ti mai aroga competente in absolut toate domeniile(marketing). Nu mai decupez fraze care suna aiurea din mesajul tau(si eu am greseli). Asta cu imaginatia si creativitatea nu prea tine in cazul scenariilor unde rebuie sa depui un efort pentru a-ti cenzura exprimarea pretentioasa in favoarea unor indicatii exacte si descrieri in termeni exacti, tehnici(nu prea e loc de metafizica in astfel de creatii). Astea le-am citit tot pe forum ca sa nu crezi ca dau eu sfaturi. Le-a scris intr-o alta forma Pitbull parca. Nu ma laud fata de tine cum spui in mesajul ala. Zic doar ca simplul fapt de a publica ceva nu te face mai bun decat unul care sta cuminte la locul lui(si Victoria Beckam a scris o carte in care zicea ca NU A CITIT NIMIC ALTCEVA IN AFARA DE REVISTE).
Eu ma pregatesc pentru facultate(nu stiu sigur care, e posibil sa ajung prof de romana daca ma instruiesc serios) si pot spune ca am dat in viata peste prea multi veleitari ca sa mai fiu ingaduitor si rabdator. Daca am sa ajung sa predau unor pustani printr-un orasel de provincie si am sa-i educ macar putin o sa fie si asta o realizare. "The great expectations" nu au disparut, dar nu mi le fac publice(ar fi un act de impudoare).
Imi plac si povestile narate fermecator(Tornatore e unul din regizorii preferati-Malena, The legend of 1900, Cinema Paradiso), asta ca sa nu crezi ca as fi unul dintre acei oameni care resping un intreg gen din prejudecati de estet izolat in "turnul de fildes"(imi lipseste si pregatirea ce genereaza o astfel de pozitie).
Ca sa nu o mai lungesc inutil si sa inchei intr-un ton impaciuitor, iti urez sa castigi concursu ala si sa ne dai un exemplu de "cum se scrie un scenariu"(desi pe mine ma intereseaza mai mult produsul finit-adica filmul). Nu prea are cum sa fie 100% originaliatate intr-un sequel, dar poate ca reusesti sa vii cu o viziune noua. Pana atunci-bafta si sa cresti mare(ignora tonul parental, ia formula ca pe o gluma menita sa te ambitioneze mai mult decat esti deja).
|