mai pitb,ceea ce zici tu oate fi ceva tipic ca la carte,dar indiferent cat ai sta cu o persoana sigur tot nu ai ajunge sa o cunoasti si apoi este vorba de timp.
este ca un fel de lalalaia prelungita,adica sa ma stresez sa ii fac lui un sejur in romania ,cand eu am inceput sa am grija zilei de maine si sa nu ma simt bine,ar insemna sa imi consum bateriile asa aiurea.
poate mai sunt si oameni minunati,poate pur si simplu vrea sa lucrez acolo sau ii plac si vrea sa ma si cunoasca habar nu am.
dar ia mai bine gasiti-mi modalitati de a ma intoarce in cazul in care as merge.adica pot sa plec pe o perioada anume,si sa fac o declaratie la ambasada pt a sta o periaoda si sa o prelungesc daca vreau eu si eventual,daca nu ma intorc sa ma caute,adica nu stiu ceva gen asa,adica sa am o certitudine.etc.
apoi u stiu va trebui sa mai vorbesc cu el sa imi mai dau seama de ce si cum .
da daca ar fi o sansa pt mine si sanatatea mea?eu am inceput sa am probl de sanatate nu intelegeti.eu as vrea sa imi fie bine aici,dar trebuie sa mai lucreze romani la atitudine,in sensul ca omul este prioritatea a tot si sanatatea sa etc,adica sa se fac tot posibilul sa fi salvat,tratat,nu ignorat si lasat sa astepti pt un tratament.
ci imediat cum ceva nu e ok sa se actioneze pt reabilitare.
sa fie tehnologie ultramoderna,pt a face analize mult mai competente nu sa te tina cu lunile pt a-ti da niste rezultate,timp in care se poate complica.
deci trebuie sa fie sustinere pe toate planurile,doctorii asistentele si tot sa fie mai subiectivi sa le pese de sanatatea ta fara a fi indiferenti.
sa fie sustinere si materiala,in cazul in care esti bolnavior nu mai ai aceasi capacitate de munca ca un santos si deci trebuie sa fie o sustinere materiala eficienta de a trai onorabil sa iti platesti facuri si tot si sa iti ramana si pt tine-ca un salariu mediu sau la fel de european.
sa fie asigurati toti oamenii indiferent daca se lucreaza sau nu,ca atunci cand esti bolnav nu preea mai poti lucra iar cand nu lucrezi numai ai nici bani de supravietuire,nu e suficient ca iti este apasator problema de sanatate sa mai vina si cele ale vietii?
iar absolventi nu au asigurare medicala cateva luni 2 luni pana la un eventual somaj,apoi beneficiaza in continuare de asig.medicala daca sunt studenti in continuare dar numai pana la varsta de 26 de ani.sdi apoi din nou raman fara asigurare eventual trebuie sa o plateasca singuri.
pai daca nu mai lucrezi de unde bani sa mai platesti si alte facturi de asigurare medicala?
deci trebuie schimbat sistemul msa se faca ceva cat mai in timp util.
asta ziceam poate plecarea mea este o sansa pt mine.
sigur ca este riscant dar ce as avea de pierdut daca in romania functioneaza totul asa de greu. etc
dar cine vrea sa plece daca nu este nevoit?
toate valorile romanesti pleaca in afara pt a le fi mai bine,aici nu suntem apreciati prea mult sau sa se aive grija de noi.asta este problema.sigur ca multi se reintorc in tara,sau nu.dar apoi iar se lovesc de acest impediment al romaniei modul de a fi.facandule viata grea la acomodare.unde este civilizatie este si respect apreciere.sigur ca si noi avem parti bune.
noi suntem uneori si mai caldurosi,iar ce mai este tara noastra ,tara in care te-ainascut etc
deci?
va mai astept si cu alte opinii.