View Single Post
Old 17 Nov 2007, 14:54   #510
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Aliens - Misiune de pedeapsa - 9.5/10 Un film de nota 10 dar comparandu-l cu celelalte 2 filme ale lui Cameron (se stiu care) i se potriveste mai bine acest 9.5. Un sequel (tot n-am inteles de ce criticii l-au primit atat de bine tinand cont de repulsia lor fata de filmele cu big-budget (35 de milioane $ in cazul de fata) reusit. Si reusit este sufiecient caci a spune foarte reusit echivaleaza cu reusit la Aliens.
Ripley (cata nostalgie! prima data tradus in romaneste il vazusem prin septembrie '98, incepea scoala si mai imi alunga din depresia specifica oricarui elev - si aveam senzatia ca vad un film la cinema) pleaca pe planeta aia blestemata sa recupereze ce mai era de recuperat, adica nimic, caci masinile biologice cu acid clorhidric (sulfuric? altul?) se comportasera ca o bomba nucleara: se inmultisera ca un virus prin gazdele umane, bineinteles, in final, dupa ce le lasa sa-si faca de cap cu trupa de marina special antrenata pt astfel de situatii de criza (Vasquez, uin personaj femeia-luptator clasic ce surprinde si azi prin taria de caracter si umorul imbibat cu testosteron), Cameron le rade la randu-i cu bomba atomica, specia continua sa supravietuiasca spre celelalte continuari deoarece mama-alien-Regina e desteapta si lasa un scaiete d-ala, samd, o serie ce a scris istorie in filmul SF. Prefer acest gen decat rezultantele din Star Wars, e mai credibil, thriller-verosimil, plin de suspans si originalitate, mai credibil!
Dialogul succint se potriveste ca o manusa pe genialitatea produsului final al lui Cameron - un regizor (preferatul meu) ce a declansat prin lumina aia a lui albastra si creaturile lui Stan Winston (pe cat de SF pe atat de reale si demne de colectionat (figurine si abtibilduri) de orice fan infocat) + sound-ul ce nu ar trebui neglijat, bip-bip-urile alea din ce in ce mai alerte ce avertizeaza sosirea extraterestrilor plonjand imaginatia tuturor creatorilor de pc-games, + bataile metalice marca Terminator, seriozitatea manifestata prin cadrele devenite memorabile. Si cum merg cu armele alea grele prin tunelurile construite special pt film, gratarele sub care se ascund "gandacii" colcaitori si pe cat de greu de anihilat pe atat de exterminatori.
Lumina, scenografia, navetele copy-paste din Terminator si modificate nitel exterior la caroserie, tempoul regizoral si scenaristic, personajele unice, povestea reluata si imbogatita perfect din primul Alien al lui Ridley Scott, suspansul atat de trezitor de fiori si intunecat, chiar si genericul ala sta parca sub semnatura lui Jim Cameron, fac din acest film cel mai bun din serie, a doua continuare reusita din istorie dupa Terminator 2 si probabil in top 10: Cele mai memorabile science fiction-uri turnate vreodata.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif