View Single Post
Old 17 Nov 2007, 12:56   #2
thequietsurfer
Veteran

thequietsurfer

Aia pomeniti de tine la sfarsitul mesajului nu prea au indeletniciri d-astea. Si eu raman de multe ori cu buza umflata in fata rafturilor de la Diverta, dar limita superioara de pret impusa de tine mi se pare totusi prea mica(18 ron).
Eu obisnuiesc sa ma plimb prin anticariate unde daca ai putin noroc poti da peste capodopere la pret de ciocolata. La mine in oras nu este decat unu stabil( mai era un batran cu aparitii sporadice pe principala strada, dar in ultima vreme a disparut) care m-a ajutat in demersul meu de acoperire a marilor gauri din biblioteca mea personala si implicit, din cultura mea.
Ma mai ajuta si frate-miu care e student in Bucuresti si poate(la cerere) sa caute ceva. Iata cateva titluri ochite in "spitalul cartilor":
Llosa-"Razboiul sfarsitului lumii"-8 ron
Thackeray-"Memoriile lui Barry Lyndon"-3.5 ron(a se consuma cu filmul lui Kubrick)
Oscar Wilde-"The Ballad of Reading Gaol"-1 ron, editie bilingva
GGM-"Toamna patriarhului"-6ron
Balzac-"Corespondenta"-6ron
Andre Gide-Roger Martin du Gard(Corespondenta)-6ron
Faulkner-Lumina de august, Pogoara-te Moise-6 ron fiecare
Marcel Proust-Contre Saint-Beuve-2ron
Cioran-Tratat de descompunere-6ron
Thomas Mann-Doctor Faustus-6ron
-Lotte la Weimar-4ron
Eliade-Istoria credintelor...-20 ron(calitate cam nasoala, de prin 91)
Tudor Vianu-"Arta prozatorilor romani"-4 ron
G. Calinescu-"Opera lui Mihai Eminescu"-10ron(2 vol)
Si ar mai fi destul de multe(Zola, Panait Istrati, Mihail Sebastian, Arghezi-proza si altii la un pret de aprox. 5ron). Am gasit si Capote(alte glasuri, alte incaperi) la 3 ron. Ideea e ca poti gasi solutii si iti poti trata frustrarile(nu stiu daca King e prin anticariate la preturi asa de mici) chiar si fara bani(la biblioteca).
P.S.N-am citit tot ce-am luat de la anticariatul asta, dar de fiecare data cumpar(daca am bani) orice imi face cu ochiul pt. ca se poate intampla ca titlul vizat sa dispara si sa nu mai reapara;
thequietsurfer is offline   Reply With Quote sendpm.gif