E provocator un asemenea subiect, dar si greu de raspuns la asa o intrebare. Ca si cand m-ar chestiona cineva ce carte mi-a placut cel mai mult! La un moment dat as fi dat un asemenea raspuns, dar intre timp nu mai prefer o carte anume, ci prefer un autor! Sau prefer chiar o literatura!
Asa ca raspund aici in aceeasi maniera. Bine, intervine si varsta! Copil fiind, imi placeau foarte mult Westernurile! Pe atunci nu stiam regizorii, dar acum am aflat... Preferatul meu era Sergio Leone. Se desprinde in preferintele mele (poate si cu ochii de acum) "Once Upon a Time in the West", muzica Ennio Morricone...
In adolescenta i-am descoperit si mi-au placut mult Bergman (Persona, Fragii salbatici), Antonioni (Blowup), Tarkovski (Compresorul si vioara, Andei Rubliov), Bunuel (Tristana), Kurosawa (Kagemusha)...
Toate aceste filme le-as revedea cu placere... Dar unul pe care-l vad des si-mi place mai mult cu cat il vad mai des, ramane Pink Floyd The Wall...