Thread: Scenarii
View Single Post
Old 06 Nov 2007, 12:01   #8
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Pitbull:
Geniile autodidacte se nasc rar, se nimeresc sä se-adune mai multe la un loc si mai rar,
Sunt de acord si sunt constient de asta. Dar / Si eu m-as baza pe "repetitie" si "exigenta". Adica ce ar insemna? As fi foarte exigent cu talentul "actorilor", chiar daca as avea o simpatie pt unii, nu i-as filma nici in ruptul capului cu camera aia Sony! Si daca vad ca din 10-20 de oameni, 2 s-ar apropia de ceea ce-mi doresc eu (ca scenarist/regizor amator) as insista cu explicatii ale scenariului pana pricep ceea ce vreau. Apoi ar urma partea a doua: "repetitia", sa repeti niste scene (duble) pana iese una buna (fireste, efortul asta ar merge doar pt un SM). Asa am auzit ca a facut James Cameron cu The Terminator rezultand secventele alea precise, sistematice, ca o masina-regizor. Problema ar fi banutii. Scenariul va fi bine ciopartit, rescris, si batatorit, cizelat, inainte de a-l inmana "actorilor". Daca simt ca e slab, nu ma bag la un astfel de proiect, as fi exigent si cu mine. La partea de regie (cu toata modestia o spun) tind sa cred ca am o viziune mai ampla creativ vis-a-vis de capitolul scenaristica - ce mi se pare de doua ori mai grea. De exemplu m-as pricepe mai bine sa fac decupaje regizorale dupa texte scrise deja (anumite unghiuri, cadre, timpii, inca nu am studiat chestiile tehnice pt ca momentan nu ma intereseaza insa stiu cu ce se mananca in mare) decat sa scriu eu ceva original. Un exemplu concret: primele mele scrieri, i le dadusem unui tip (cinefil inrait si ala), nu-l impresionasera mai deloc povestile - i se pareau naive, fumate, etc. - dar mi-a zis: "vezi destul de bine actiunea, eu unul nu as putea sa scriu ca tine".

Originally Posted by Pitbull:
iar când e vorba de-un domeniu atât de complicat ca filmul, devine virtualmente imposibil.
Eu vorbeam de SM-uri facute din pasiune, sa asterni pe sticla ceea ce este pe hartie, pt tine, pt amicii tai, fara a avea ganduri sa spargi festivalurile sau casele de productie. De exemplu sunt atatea reclame idioate la tv, scrise si regizate de oameni care habar nu au de complicatia filmica.

Am citit la Fabule si le admir initiativa, curajul si atitudinea pe care o au.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif