Dau un schweppes la Cafeneaua Comertului celui care imi devoaleaza un pont si ma scoate din ceata vesperala in care vad ca ma zbengui. Prin calitatea muncii pe care o desfasor, recent, am avut ocazia sa schimb cateva vorbe cu Michael Dirda, un ex-sexos gagiu de prin America, care din intamplare are in biblioteca si un Pulitzer pentru critica literara castigat prin '93. Omul este pur si simplu incantat de proza fantastica si de jurnalele lui Eliade, fiind de parere ca vremea pentru literatura acestuia va veni cat de curand. Se referea probabil si la adaptarea lui Coppola. Un alt critic literar, de data aceasta unul fixat pe literatura fantastica, Richard Bleiler, probabil cel mai greu nume pentru literatura fantastica, a inclus "With the Gypsy Girls" ["La Tiganci"] in primele 10 nuvele fantastice ale secolului XX. Deci!, crede-ma rogu-te ca problema e cat se poate de spinoasa. Nu mai stiu pe cine sa cred, sa il cred pe saltaretul si berbantul Alex Leo Serban + altii leoparzi tineri de pe forum de pe aici sau sa ii cred pe nea' astia doi pomeniti mai sus? Oferta cu schweppes-ul ramane valabila.
Revin mai tarziu cu alte contra-comentarii hermeneutice si alte etici spectaculoase.
|