Da, eu si Fane Pîrvulescu, asistent de scenografie (tot cu barbä, da' mai saten, mai cret si mai coroiat). Mai întâi în secventa salonului de pompe funebre (unde bäteam cuie într-un sicriu), si pe urmä acasä la Lena (Raluca Zamfirescu), când îi aducem sicriul.
Da' asta a fost asa, o joacä... Sarcina mea era sä reconstitui atmosfera de epocä, folosind figuratia. Am muncit de mi-au särit capacele, la toate Lipscaniurile alea, si-n magazine, parcuri, hoteluri, cinema, ce mai era pe-acolo... M-am documentat din poze de epocä, sä creez tipologii, personaje, starea sträzilor, spiritul oraselor, etc... Singur manevram toate multimile alea de oameni, de colo-colo... Fäceam acrobatii financiare, cä pungasii äia de la productie încercau sä sugä la bani cât puteau de mult, inclusiv de la figuratie... Intr-o noapte, la Gara Obor (atunci, când vine Wanda cu trenul), niste figuranti au vrut sä mä linseze - noroc cä m-au ascuns altii, mai vechi, care mä cunosteau... Pân-la urmä, fäceam ce fäceam, si tot îi convingeam sä filmeze... Si ca sä le punä capac la toate, Vintilescu si Ion Ion au furat si din banii care i se cuveneau nevesti-mii de pe vremea aia (juca rolul sotiei Doctorului Faustin - Alfred Demetriu), iar mie mi-au fäcut un referat disciplinar, acuzându-mä de folosire neregulamentarä a figuratiei, ca sä acopere alte escrocherii de-ale lor.
Asa era-n Buftea pe-atunci... :hmm:
Mä-ntreb cum o fi acum. :?
Originally Posted by klein:
topicul despre regizori romani e inchis...
|
L-am descuiat din nou. Sper sä fie cuminte lumea.