View Single Post
Old 15 Sep 2007, 20:15   #132
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Da, eu si Fane Pîrvulescu, asistent de scenografie (tot cu barbä, da' mai saten, mai cret si mai coroiat). Mai întâi în secventa salonului de pompe funebre (unde bäteam cuie într-un sicriu), si pe urmä acasä la Lena (Raluca Zamfirescu), când îi aducem sicriul.
Da' asta a fost asa, o joacä... Sarcina mea era sä reconstitui atmosfera de epocä, folosind figuratia. Am muncit de mi-au särit capacele, la toate Lipscaniurile alea, si-n magazine, parcuri, hoteluri, cinema, ce mai era pe-acolo... M-am documentat din poze de epocä, sä creez tipologii, personaje, starea sträzilor, spiritul oraselor, etc... Singur manevram toate multimile alea de oameni, de colo-colo... Fäceam acrobatii financiare, cä pungasii äia de la productie încercau sä sugä la bani cât puteau de mult, inclusiv de la figuratie... Intr-o noapte, la Gara Obor (atunci, când vine Wanda cu trenul), niste figuranti au vrut sä mä linseze - noroc cä m-au ascuns altii, mai vechi, care mä cunosteau... Pân-la urmä, fäceam ce fäceam, si tot îi convingeam sä filmeze... Si ca sä le punä capac la toate, Vintilescu si Ion Ion au furat si din banii care i se cuveneau nevesti-mii de pe vremea aia (juca rolul sotiei Doctorului Faustin - Alfred Demetriu), iar mie mi-au fäcut un referat disciplinar, acuzându-mä de folosire neregulamentarä a figuratiei, ca sä acopere alte escrocherii de-ale lor.
Asa era-n Buftea pe-atunci... :hmm:
Mä-ntreb cum o fi acum. :?

Originally Posted by klein:
topicul despre regizori romani e inchis...
L-am descuiat din nou. Sper sä fie cuminte lumea.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif