The Seventh Seal - 9/10. Nu atat de dificil de vizionat pe cat ma asteptam. Filmul dezbate in mod direct conceptia mortii, a vietii si a existentei lui Dumnezeu in secolul XV (presupun), in timpul epidemiei de ciuma neagra. Jocul actorilor este foarte convingator, scenariul solid si curajos (de ce nu?) iar regia lui Ingmar Bergman lina si frumoasa (e primul meu Bergman asa ca nu am cu ce sa-l compar). Cu toate astea, nu a reusit sa-mi atinga coarda sensibila incat sa-l laud mai mult, dar cu siguranta este un film foarte bun, o lectie foarte buna de teologie si care va ramane in istorie un clasic.
Lifeboat - 9/10. Probabil unul din cele mai bune exemple de film fara varsta. Totul poate fi transpuns in ziua de azi, putine din acele elemente ar trebui schimbate, fie din cauza tehnologiei, fie din estetica. Eniuai...actorii sunt unu si unu, nu neaparat foarte cunoscuti dar isi fac treaba excelent...mi-a placut in mod special personajul scriitoarei Constance 'Connie' Porter, cred ca din cauza ca intotdeauna arata bine, intotdeauna era stapana pe situatie, si altele, ce mai...un personaj de personaj

...si ca veni vorba de aratat bine...toate lumea arata bine ca in afara de putin negru pe fata (sa arate ca s-au bronzat) si apa pe ei, nu ziceai ca au stat mult naufragiati...deci la departamentul make-up se mai putea lucra. In rest filmul iti trezeste pe deplin interesul, te tine in fata ecranului pe tot parcursul, te lasa sa ghicesti ce o sa se intample si te surpinde prin rezultat. Un film foarte bun.