@Carmine
N-am väzut "Sträzile au amintiri". Da', hai sä vedem... Alte date despre acel actor? Alte roluri în care l-ai mai väzut...?
@Keepwalking
Cornel Coman, Dumnezeu sä-l ierte, era un actor extraordinar - dar de continut, putin spectaculos; subtil, profund, cu mijloace discrete si rafinate. Indiscutabil, cel mai bun rol al lui a fost cel din "Drum în penumbrä", un foarte bun film de dragoste fäcut de Lucian Bratu pe la-nceputul anilor '70, dupä un scenariu de Petru Popescu, inspirat din viata mätusii viitoarei mele iubite din liceu. In tandem cu Margareta Pogonat (si ea, atunci, la apogeul carierei), Cornel Coman a compus excelent personajul unui îndrägostit charismatic, persuasiv, pätimas, dar instabil si slab.
Fizionomia lui durä, cu o micä cicatrice pe obraz, pe sub care se simtea cumsecädenia si sensibilitatea, l-a fäcut sä fie foarte des distribuit în roluri tipice de comunist (sau ilegalist, sau secretar B.O.B. care le rezolvä pe toate, cu "omenia" lui - de ex., în "Cana" din "Tufä de venetia", de Petre Bokor). L-am cunoscut în 1979, când juca în catastroficul "Al treilea salt mortal", de Alecu Croitoru ("botezul" meu de platou). Era, tot asa, un rolisor de muncitor eroic cu vederi de stânga. Pe platou, mi-a fäcut impresia unui om extrem de modest si la locul lui, prietenos färä ostentatie. Avea sä moarä peste câteva luni - iar la înmormântarea lui urma sä se îmbolnäveascä, murind la rândul ei, Catinca Ralea.
|