View Single Post
Old 15 Aug 2007, 21:41   #118
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Vazut 2 bucati romanesti pe b1 tv (astia au innebunit, au cumparat toate filmele prafuite din arhiva RF si difuzeaza pana la saturatie):
1. LA VARSTA DRAGOSTEI, r. Francisc Munteanu.
Slab. El a facut o greseala (a condus beat cu masina si partidul l-a bagat la parnaie 2 anisori, asta in timp ce era student la constructii in anul 3, asa ca dupa eliberare se hotaraste sa se angajeze pe santier. Aici santieristii il iau la misto ca are studii, ca e doctor bla bla bla, dar usor, usor castiga respectul tuturor, inclusiv pe cel al maistrului (Stefan Ciubotarasu). Intre timp se indragosteste de ea - Ana (Széles Anna), care, culmea ironiei, e fiica maistrului. Toata lumea se opune relatiei cand ea iese la lumina, baiatu' face fata vietii de la care si-a luat lectii seriose si povestea se termina cu un happy end proletar, intr-un soare al anilor '60 care prevesteste un viitor luminos clasei muncitoare. Film comunist tipic pentru acei ani, cu unele pasaje reusite. 7/10

2. Strazile au amintiri , r. Manole Marcus, 1962

Super tare filmu', indraznesc sa-l compar cu Duminica la ora 6, poate chiar peste. Ideea e simpla, comunistii se opun nemtilor, lucratorii de la rafinaria Vega saboteaza trenurile cu petrol fascist, tiparesc cu obsedantul multiplicator din filme antinaziste manifeste ("Bejane, unde e multiplicatorul?" - Pistruiatul) etc
Foarte bine facut, cu un aer de film italian neorelist, cu niste interpretari foarte misto si cu un final care m-a atins.
@Pitbull
Poate imi spui cine joaca rolul anchetatorului care aplica metode de extragere a informatiilor de la aretati "ca la Hamburg". Am mai vazut actorul asta pe undeva (rar) si nu stiu de unde sa-l iau. Caragiu e bestial.
10/10
O sa caut mai multe chestii despre acest film prin arhiva mea si o sa revin.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif