Intr-un final, mai am un film vizionat la dosar...
BlowUp de Michelangelo Antonioni (nume predestinat?) ... un film, foarte, foarte, supra-apreciat, evaluat, etc...
Pai de ce...te astepti de la un mare cinematograf mare cu sarea...si aici nu e diferit. Astepti sa se intample ceva in filmu asta, si astepti...si culmea, ma pricep la asteptat la filme in general...dar filmul asta de 2 ore s-a transformat intr-un film de 3 ore jumate...ce-i drept si din cauza ca am fost deranjat de cateva ori de cate o treaba...dar si fiindca filmul asta nu incearca sa-ti capteze atentia...in nici un fel.
Fotograful, personaj principal, e mai mult ca sigur, un pustan rasfatat care a primit o camera foto de ziua lui si a inceput sa o foloseasca...chestia e ca a invatat s-o foloseasca bine...dar rasfatat tot a ramas. Cere perfectiunea din perfectiune...niciodata nimic nu e bine...nu din cauza ca modelele nu fac ce spun el ci fiindca el e superior lor. Prima ora (cred) cam asa-i...
Fotografiind natura, la un moment dat, pe parcursul filmului, intalneste un cuplu care simte el ca nu ar trebui sa fie impreuna...si are dreptate...ii urmareste obsesiv/paparazzi...La inceput pozele nu par decat a fi niste poze care ar destrama o familie...dar e mai mult de atat. Fotografu vede altceva, mult mai deranjant, dar ce conteaza? Au venit curvele la usa lui...Fu8k the pictures...mda, pustan, ce am zis...
Dar pentru cei care cred ca finalul face filmul, asta e tare de tot...meciul de tenis al mimilor e pur si simplu parca scos din alta lume, o lume fara griji, unde cuvintele nu conteaza.
Mai gasim cateva faze simbolistice...ca acel concert rock...unde toata lumea se uita ca la tablou, si innebuneste numai cand chitaristu distruge chitara si o arunca in public...chitara distrusa ajunge in mainile protagonistului si distrusii din public incep sa-l fugareasca parca pentru prima bucatica de rock adevarat...acesta eventual o arunca, o ridica altcineva si o arunca si acesta...mi-a placut
8/10 ... nu e o mare opera de arta...poate nu-mi place mie Antonioni.