View Single Post
Old 30 Jul 2007, 10:28   #14
Faber
Senior

Faber

Eu in nici un caz n-as uita clasicele Disney (Bambi, Alice in Wonderland, Lady and the Tramp, The Jungle Book etc.) si, mai din zilele nostre, minunatiile japonezului Hayao Miyazaki (Tonari no Totoro/My Neighbor Totoro, Sen to Chihiro no kamikakushi/Spirited Away etc.)...

Din cele cu 'oameni reali' (la care cred ca se refera de fapt twinsen) trei filme vreau sa amintesc si eu [pt. moment]: "Heidi", filmul cu Shirley Temple din 1937, "Miracle on 34th Street" (1947) - cel mai bun 'Christmas movie' indraznesc sa spun, cu o alta fetita incantatoare, Natalie Wood (spre deosebire de 'mica printesa' blonda, o actrita Mare si dupa iesirea din pubertate) - si "Aventurile Baronului Munchausen" (1988) - un rasfat pt. nevoia de basm si fantezie proprie copilariei.

Altfel, sunt zeci de filme bune cu subiecte tangentiale copilariei care pot fi vizionate si de cei mai mici (doua ex.: "Les Quatre cents coups" (1959) :love: si "Central do Brasil" (1998) ).
"In viata nu vor fi putini cei care iti vor spune cum sa traiesti. Or sa aiba toate raspunsurile...ce sa faci si ce nu. Nu te certa cu ei. Spune-le: Este o idee excelenta. Si apoi fa ce vrei." (Anything Else - Woody Allen, 2003)
Faber is offline   Reply With Quote sendpm.gif