Bãnuiesc cã Buletin de Bolentin e de fapt Cãsãtorie cu repetiție (1985, eu așa știu cã se numește)
Într-adevãr, filmele A doua cãdere a Constantinopolului (1994) și Sexy Harem Ada Kaleh (2001) au legãturã între ele.
A doua cãdere a Constantinopolului
Furat de nebuniile "tranziței", Suflețel viseazã, și el, la marea aventurã. Aflând cã vechiul sãu prieten Ismail e adevãratul tatã al fiului sãu, Suflețel plãnuiește sã fugã din țarã. Însã, la Istanbul va da de miraculoasa mașinã de fãcut bani...
Sexy Harem Ada Kaleh
Povestea are în centru același personaj principal din filmul "A doua cãdere a Constantinopolului" - Ismail, interpretat magistral de Jean Constantin. Mi-am imaginat cã este originar din Insula Ada Kaleh, unde, tânãr fiind, a avut o mare dragoste, din care s-a nascut un baiat, Gicu (Stefan Banica Jr.), de care nu știe nimic. Odata cu dispariția insulei el s-a refugiat la Istanbul. Se reîntoarce dupã 1989 și deschide un local, "Sexy Harem Ada Kaleh", împreunã cu Gina (Rodica Mureșan), Cora (Stela Popescu) și Costel (Alexandru Arșinel). Fiul, Gicu, își recunoaște tatãl la o emisiune de televiziune - "Români fericiți" - și se hotãraște "sã-l recupereze".
Cât despre mirobolantul Pãcalã se întoarce (2006), îl are printre personaje pe același Pãcalã bãtrân din primul film (1974), adicã Sebastian Papaiani.
|