View Single Post
Old 15 Jul 2007, 11:57   #14
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

'amicus plato sed magis amica veritas': e motto-ul meu in calitate d critic - si incerc sa nu ma abat nicio clipa d la el (si doamne cit e d greu!)...
ceea c spui - in mare parte - pur si simplu NU S SUSTINE IN FAPT - dspr ASTA e vba (cum ti-a spus si klein)!
nu stiu cum stau lucrurile la criticii 'veterani' (poate atunci sa fi functionat alte 'relatii', pt k exista si acea complicitate impotriva 'sistemului'), dar stiu pertinamente k - cel putin in c ma priveste p mine & p kirilov - NU este adevarat! stim p propria piele k cel mai greu lucru e sa dai nas in nas cu un 'amic' regizor (sau scenarist) dupa c l-ai criticat...
se-ntimpla insa cva normal, zic eu: pina la urma 'relatiile' (alea kre sint) s fac in fctie d niste valori comune. lui kirilov KIAR I-A PLACUT 'leg bolnavicioase'! a gasit - p buna dreptate - k aducea cva cu totul nou in filmul ro: nu doar subiectul (desi...), ci si o POVESTE: simpla, catchy, k un shlagar aproape... (dovada k a si prins la pushtime)
idem: ne-a placut - la amin2 - F MULT 'marfa si banii', si asta in ciuda celor kre il injurau & il injura in continuare! idem 'occident' (acum, in comparatie cu ''432', sigur k nu s mai 'tine'...) idem pt muntean, cu 'furia' lui...
iar la porumboiu, mie - d ex - mi-au placut f mult 'calatorie la oras' & 'a fost sau n-a fost?', dar asta nu m-a impredicat - desi deveniseram oarecum 'amici'! - sa-i spun k nu m-am omorit dupa 'visul lui liviu'(kre mi s pare in cont un film 'generational')...
c sa mai zic d maestrul pintilie, kruia i-am spus in fata (sau la tel) k nu m-am omorit dupa: 'prea tirziu', 'niki ardelean', tertium non datur'...??
si atitia altii.
pina la urma conteaza - cred - cum iti stabilesti tu, critic, 'relatia' cu regizoru (sau scenaristu) respectiv; dk esti genu kre 'iese la o bere' cu ei, t bati p umar & t tragi d sireturi etc - clar k ajungi la un mom dat sa-i sufli in fund!
in c ma priveste, eu sint notoriu pt 2 lucruri: 1 nu citesc scenarii, si 2 keep a healthy distance from the filmmakers

ma bucur k a fost invocat george littera - ii datorez mult pt perioada cit am fost prof la uatc; dar cre k d la el mai trebuia invatat cva (esential!): nu doar onestitatea profesionala, ci si (k un corolar al sau) respectul pt adevar! cine are ureki d auzit...

pt faber
no harm done, asha am inteles si eu, doar k i seized this opportunity sa set the record straight
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif