Thread: "Inland Empire"
View Single Post
Old 15 Jul 2007, 10:44   #13
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by Alex Leo Serban:
d c generalizezi in the first place?! am zis/scris eu unva k nu-mi place lynch - asha, in bloc?? nope. mi-a placut enorm 'elephant man' (alaturi d 'the straight story', cel mai emotionant film al sau!), am apreciat cum s cuvine 'blue velvet' & 'wild at heart' (desi nu m-am omorit dupa asta...), iar ult film al sau kre m-a fascinat cu adevarat a fost 'lost highway'... dupa kre mi s-a parut k a intrat intr-o infundatura - pazita cu strasnicie d snobi vigurosi...

elephant man ºi the straight story (ca ºi wild at heart) sunt niºte ecranizãri reuºite (o altã laturã a sa foarte bunã), deci sunt excepþii pentru lynch-ul pur, lynch-autor absolut. La Lost Highway existã un co-scenarist (autorul cãrþii Wild at Heart), deci existã ºi un scenariu. numai în IE, MD, Eraserhead, Blue Velvet, Rabbits reuºeºte sã fie el însuºi 100% în dulcele-i stil, cu propriile-i obsesii.

Originally Posted by Alex Leo Serban:
cit dspr mahler - faptu k incl kestii d nietzsche unde trebuie bagat?! in fond, a bagat si citeva masuri din 'frere jacques'
normal cã a bãgat, din frere jacques ºi multe alte zeci de melodii din diferite genuri, diferite epoci. totul e sã sesizezi ghilimelele. asta ºi presupune metastilismul: folosirea citatului. dar a nu se confunda cu kitsch-ul. la meta eºti deasupra celor pe care-i citezi, la kitsch eºti printre ei.